Miep: ik wil er uit!

 

Ras: Europees korthaar
Geslacht: Poes
Geboortedatum: 02-03-2014
Gecastreerd ja
Kan met andere dieren: ja/zie info

Bijzonderheden:

Miep is een knap cypers met wit poesje, inmiddels gecastreerd, met geboortedatum: 02-03-2014. Ach wat waren de kittens nog klein, bijna 2 weken oud. De kleintjes in een mandje doen was geen probleem, met Miep ligt dat een beetje anders. Met wat kunst en vliegwerk is het gelukt en het gezinnetje mocht in opvang bij één van onze speciale gastgezinnen.

Speciaal gastgezin omdat mama Miep bepaald niet blij was met de situatie en dat duidelijk liet merken. De kittens zijn al een poosje geplaatst, mama mocht ontzwangeren en is bij de dierenarts geweest, helemaal klaar voor een nieuw thuis. Ondanks de langdurige opvang is ze niet echt veranderd in gedrag, mensen zijn eng. Ze houdt zich schuil en gaat op de vlucht. Ze zal niet zomaar uithalen, alleen als ze echt geen andere keus heeft. Miep gaat gewoon haar eigen gang, leuk om naar te kijken want ze laat zich wel degelijk zien. Zeker als ze lekkere hapjes vermoed, dan verschijnt er ineens een hoofdje om de hoek waarop de vraag duidelijk te lezen is: is er ook iets voor mij bij?

De omgang met andere katten is ze gewend en geeft wat Miep betreft geen problemen. Het hoofdstukje honden of kinderen is onbekend en zal naar alle waarschijnlijkheid ook geen goede match zijn. Ze wil heel graag naar buiten, een leven enkel als binnenkat, daar wordt Miep niet gelukkig van. Nee, ze wil graag naar buiten. Overigens is ze keurig kattenbakzindelijk. Bij huishoudelijke neigingen is het goed om te weten dat ze het geluid en/of de aanwezigheid van de stofzuiger echt heel erg,  heel erg eng vindt. Belangrijk dat ze dan een veilig schuilplekje heeft vanwaar ze het gevaar kan trotseren.

Heeft u voor de kennismaking en het samenleven geen hoge verwachtingen? Geniet u ook van een katje als u eigenlijk alleen maar kunt kijken en aaien waarschijnlijk niet tot de mogelijkheden gaat behoren? (Je weet maar nooit maar laten we geen valse hoop geven.)  Een leven als boerderijkat is alleen mogelijk inclusief verzorging met dagelijkse maaltijden. Miep weet vast wel een muis te vangen maar is erg gesteld op haar dagelijkse hoeveelheid poezenvoer met de mens als bikopener. Kom kennismaken; u bent welkom! We werken alleen op afspraak.