Mannie: zullen wij samenwonen?!

 

Ras: Europese korthaar
Geslacht: Kater
Geboortedatum: 07-08-2010
Gecastreerd ja
Kan met andere dieren: ja

Bijzonderheden:

Mannie is een prachtige wit roodcyperse kater, gecastreerd, met geboortedatum: 07-08-2010. De reden van afstand is verdrietig en ligt in de persoonlijke sfeer, heeft niets te doen met de kat of het gedrag. Al is er natuurlijk wel iets over te vertellen, leest u mee?

Hij woonde met zijn baasje samen en er was ook nog Bobby, een jaar jongere kater. Het samenwonen ging prima, echt een diepe vriendschapsband is er niet. Er is dus ook geen verplichting om beide katten samen te plaatsen. Het mag natuurlijk wel, zo zijn we ook wel weer. Mannie vindt alles nog erg spannend. In het hokjesverblijf was zijn tactiek: ik houd me heel erg stil, dan vinden ze mij net zo spannend als dat ik hen vind. Werkte prima al hadden we wel door dat hij geen kwaad in de zin heeft. Met de enting bij de dierenarts dezelfde tactiek; hij liet het gelaten over zich heen komen. Geen boosheid, gewoon niet zo dapper. De overgang van rustig huishouden met grote mate van voorspelbaarheid naar een asielomgeving met heel veel verschillende prikkels is ook best heftig. In de open kattenkamer is zijn tactiek momenteel: kiekeboe, ik ben er niet en als het rustig is, stiekem de boel verkennen.

De eerste jaren van hun leven mochten de katten lekker buiten spelen, het laatste jaar was dat geen optie en bleven de katten binnen. De mogelijkheid voor lekker in het zonnetje rollebollen zal Mannie zeker op prijs stellen. Let op: pas nadat hij goed gewend is en zich helemaal thuis voelt. Daar zal hij hoogstwaarschijnlijk een beetje tijd voor nodig hebben maar het komt wel goed. Ondertussen is het gebruik van de kattenbak ook helemaal in orde. De omgang met kinderen en/of honden is hij niet gewend, voor zover wij weten.

Heeft u een beetje tijd en geduld om Mannie een warm mandje te geven? Kom kennismaken; u bent welkom!