Lisa: een kleurrijk geheel

 

Ras: Europees korthaar
Geslacht: Poes
Geboortedatum: 01-05-2007
Gecastreerd ja
Kan met andere dieren: ja/zie info

Bijzonderheden:

Lisa is een bijzonder poesje: in principe wit met grijs, alleen haar hoofdje is cypers gekleurd. Keurig gecastreerd en met geboortedatum: 01-05-2007. Ja, u leest het goed, ze is al een dagje ouder. Overigens is de kleurtekening niet de enige bijzonderheid; ze mist haar linker voorpootje. Een nare ontmoeting met een auto was de oorzaak. Gelukkig zijn katten meesters in evenwicht en balans dus ze weet zich prima te redden. Ook bovenin in de krabpaal haalt ze met gemak.

Niet dat we dat heel erg vaak zien. Lisa is slecht op haar gemak in de open kattenkamer en kiest vaak voor een schuilplekje beneden op de grond achter de krabpaal. Al die wisselende gezichten, ze vindt er iets van. Grote kans dat ze bij de eerste ontmoeting net doet of ze het helemaal niet leuk vindt dat u speciaal voor haar bent gekomen. Blazen kan ook in de  begroetingsceremonie aanwezig zijn. Met recht heeft ze een beetje tijd nodig, tijd om zichzelf te vinden en tijd om u in haar hart te sluiten. Dat ze opnieuw van iemand gaat houden net zoals ze van haar baasje hield, we weten het zeker, dat gaat gebeuren. Alleen moet ze de kans krijgen, iemand moet een beetje verder kijken dan de eerste indruk…

De reden van haar verblijf in het asiel is heel verdrietig en ligt in de persoonlijke levenssfeer. Ze is nog even een korte periode bij andere mensen in huis geweest maar het was geen goede match met de kater die daar al woonde. Met andere katten heeft Lisa niet zo veel. Het kan, maar een leven als single kat is ook prima. Ze is wel gewend om naar buiten te gaan, keurig kattenbakzindelijk  voor slecht-weer dagen. Stiekem werd ze een beetje verwend in de oude woonsituatie: iets met garnaaltjes en zalm als lekker hapje tussendoor. In het asiel krijgt ze seniorenbrokjes, valt matig in de smaak, en dagelijks een beetje zacht.

Wie geeft dit gevoelige kattenmeisje een kans? Kom kennismaken; u bent welkom. We werken alleen op afspraak.