Kiano: ik wil wel maar…

 

Ras: Europees korthaar
Geslacht: Kater
Geboortedatum: 15-05-2020
Gecastreerd ja
Kan met andere dieren: ja/zie info

Bijzonderheden:

Kiano is een knappe cypers witte kater, inmiddels gecastreerd, met geschatte geboortedatum: 15-05-202o. Samen met zijn broertje en zusje werden de katjes al een tijdje gespot en in de gaten gehouden. Overigens ook netjes gevoerd. Met de vangkooi gevangen. De katjes hebben dus wel mensen gezien, alleen van een afstandje en voornamelijk als voerverstrekkers. Geen persoonlijk contact en dus ook niet aaien en knuffelen.

In het asiel waar het sowieso al spannend is met al die mensen zien we Kiano alles goed in de gaten houden. In de loop van de tijd wende hij aan de dagelijkse routine en durfde hij een beetje meer contact te maken met mensen. Heel voorzichtig snuffelen aan je vingers en soms zachtjes aaien, er was een beginnetje. Nu in de open kattenkamer kiest hij voor een schuilplekje, de grote struik in de buitenren is favoriet. Hierdoor is contact maken een beetje ingewikkelder maar we hebben er wel vertrouwen in dat met tijd en geduld… Nee, geen grote knuffel schootkat, dat is waarschijnlijk een brug te ver maar wie weet, we laten ons graag verrassen.

Het 3 tal hoeft zeker niet samen geplaatst te worden maar de aanwezigheid van een ander katje in huis is wel wenselijk. Ook voor Kiano is de omgang met soortgenoten prima op orde, alleen de omgang met mensen vraagt nog een beetje oefening. In de omgeving waar de katjes gevonden zijn kwamen ook wel honden voorbij, veilige afstand houden want je weet nooit of zo’n blafvoeter vriendelijk is of niet. Hij kent het gebruik van de kattenbak.

Heeft u een warm hart voor onzekere katjes en alle geduld en liefde in huis? Kom kennismaken, u bent welkom. Let op: we werken alleen op afspraak.