Glen: na de dalen op weg naar de top

 

Ras: Europees korthaar
Geslacht: Kater
Geboortedatum: 19-04-2017
Gecastreerd: ja
Kan met andere dieren: ja/zie info

Bijzonderheden:

Glen is een knappe roodcyperse kater, inmiddels gecastreerd en met geboortedatum: 19-04-2017. Het manneke kwam in het asiel met behoorlijke verwondingen die langzaam aan het genezen waren. Opvallend ook behoorlijk mager. Destijds was het natuurlijk nog een ongecastreerde kater en dan heb je een actief leven, gewond raken en genezen kost ook energie maar toch reden voldoende om de dierenarts even serieus te laten kijken. Geen ernstige dingen, ja vlooien en waarschijnlijk ook wormen. Daar is actief behandeling voor ingezet en langzaam zien we hem ontwikkelen naar een betere conditie. Ook is getest voor Felv/Fiv en gelukkig negatief!

Zo’n leven veel op straat geeft niet alleen gezondheidsrisico’s maar maakt je als katje ook wat onzeker. Mag je bij de ene mens een hapje mee eten, bij een ander word je vinnig weggejaagd. Logisch, intacte katers geven overlast, daarom is castratie zo belangrijk. Maar alles bij elkaar maakt het je vertrouwen in de mensheid niet bepaald groot, even vanuit Glen gesproken. In de open kattenkamer krijgt hij alle gelegenheid om in zijn eigen tempo stapjes te maken en eigenlijk gaat het best goed. Aaien vindt hij nog iets te intiem maar voorzichtig snuffelen en ontspannen in de nabijheid van mensen gaan liggen is al haalbaar. Een extravert type dat gelijk op schoot komt liggen is niet helemaal de lijn der verwachting maar voor het overige komt het wel goed met dit mooie manneke, als hij maar een beetje tijd en geduld krijgt.

De normale kattenbrokjes worden smakelijk gegeten en hij geniet van het zachtvoer dat in de morgen geserveerd wordt. Keurig kattenbakzindelijk. Glen is gewend om naar buiten te mogen, al zal hij in een nieuwe woonomgeving eerst veilig moeten wennen om de stap naar buitenavonturen te nemen. Gezien zijn verleden van omzwervingen in de inner circle van Den Helder is het verstandiger om hem daar niet te plaatsen. Tenslotte gaan we voor een nieuwe start en geen herhaling van zetten. De omgang met soortgenoten is geen probleem, hij leeft wat solo tussen de andere katten. De omgang met honden is niet bekend. Nieuwsgierig geworden of hij de juiste match is in uw leven? Kom kennismaken, u bent welkom! We werken op afspraak.