Floortje: het is me er een

 

Ras: Europees korthaar
Geslacht: Poes
Geboortedatum: 01-06-2005
Gecastreerd ja
Kan met andere dieren: zie info

Bijzonderheden:

Floortje is een lapjespoes, een oudere dame met de respectabele leeftijd van bijna 16 jaar (geb.datum: 01-06-2005). Het is een gecastreerd poesje, wegens persoonlijke omstandigheden in het asiel gekomen. Best sneu op zo’n leeftijd en dan blijkt er ook nog van alles te vertellen over haar gedrag en medische situatie.

Laten we bij het laatste maar beginnen. Bij de dierenarts is een bloedonderzoek gedaan waaruit bleek dat de nierwaarden te hoog waren. Hiervoor krijgt ze nierdieet maar dat is nog best ingewikkeld. Floortje is namelijk een beetje bijzonder en gezegend met een heel eigen willetje. Qua brokjes vindt ze de Royal Canin Select wel smaakvol om weg te kauwen,  geflankeerd door een beetje zacht KD nierdieet. Let op, geen paté en ook geen stoofpotje. Volgt u het nog?

Uit het bloedonderzoek bleek ook dat ze last had van te hoge schildklierwaarden, iets dat regelmatig voorkomt bij oudere katjes. Gelukkig is daar goede medicatie voor, ze krijgt 2x daags 1 tabletje Thiafeline. Ook heeft ze last van een tranend oogje. Dagelijks even schoonmaken is voldoende om het in de hand te houden, vermoedelijk is de oorzaak een verstopt traanbuisje. Wat in het hokjesverblijf natuurlijk niet zo erg opviel deed dat wel in de open kattenkamer: Floortje liep ‘raar’ en bij voorkeur niet. Vlak na binnenkomst bleek ze een ingegroeid nageltje te hebben maar dat probleem is verholpen. Tijd voor een nieuw bezoekje bij de dierenarts. Het advies was om gedoseerd te laten bewegen en te starten met pijnstilling (Onsior). Het heeft duidelijk effect, ze zit beter in haar vel en beweegt beduidend makkelijker. Het slingeren in de gordijnen laat ze graag aan jonge katjes over maar dat is eigenlijk ook wel een pluspunt toch?

Het moet gezegd worden: Floortje is niet de makkelijkste in de omgang. Alles onder dwang ervaart ze als niet prettig en dat laat ze weten ook. Dat vraagt dus enige handigheid en respect. Voelt ze zich veilig, dan komt ze graag een aaitje halen en een kopje geven. Door haar doofheid (niet volledig doof) kan ze verrast opkijken als je ineens in de kattenkamer staat wat een verbaasde miauw! oplevert. Graag een ruime kattenbak, als katje op leeftijd is diep door de knietjes bij het plassen immers wat ingewikkeld. Andere katten? Nee dank u! Het levert Floortje heel veel stress op zodat het voor niemand een gezellig samenzijn is. De omgang met honden is niet bekend maar we vermoeden ongeveer gelijk aan de omgang met katten. Kleine kindjes met alle drukte en gezelligheid daarbij horend laat ze graag aan zich voorbij gaan. Liever een rustige omgeving met een koekje bij de koffie en in de middag samen thee drinken. Heeft u een veilig afschermde tuin of balkon? Floortje zal zeker daarvan genieten maar is met een warm plekje op de vensterbank ook heel tevreden. Wel graag met een opstapje want het springen gaat wat minder.

Verwachten we dat iedereen in de rij staat voor Floortje? Nee niet direct en toch, voor een eigenaar met een groot hart voor kwetsbare katjes op zoek naar een uitdaging en in het bezit van een beetje humor zou het een perfect match kunnen zijn. Want Floortje kan toevallig ook lief en gezellig zijn. Herkent u zich in de omschrijving en wilt u graag kennismaken? U bent welkom! Let op, we werken alleen op afspraak.