Danny en Kay: familie voor altijd

 

Ras: Europees korthaar
Geslacht: Katers
Geboortedatum: 06-07-2011
Gecastreerd ja
Kan met andere dieren: ja/zie info

Bijzonderheden:

Danny en Kay zijn 2 rood cyperse katers, keurig gecastreerd en met geboortedatum: 06-07-2011. De heren zijn een beetje op leeftijd hoewel heel erg senior, dat valt  wel mee. Ze komen van een boerderij waar ze leefden als katten met ‘vrijheid en verzorging’. Helaas door veranderende privé omstandigheden van hun baasjes was er een oplossing nodig om te voorkomen dat de katten dak- en thuisloos werden. In totaal kwamen 5 katten in opvang. Waarom zoeken deze 2 katten samen een warm mandje? Volgens de informatie hebben de katten een warme band en ware vriendschap willen we niet verstoren.

Mensen die Danny en Kay niet kennen, vinden ze een beetje spannend. Nee niet lelijk of boos uit onzekerheid maar meer jezelf heel stil houden als kat en hopen dat het meevalt. Zachtjes mag je wel aaien. Danny is een beetje dapperder dan Kay. Aan de andere kant, Kay is ook later weer samengevoegd dus hij heeft nog een beetje wenperiode te gaan. Waarom later samengevoegd? Beide katjes hebben een aardige gebitssanering ondergaan, hier en daar een paar kiesjes en tandjes verwijderd, de rest netjes schoongemaakt. Kay had de pech om daarnaast ook verkouden te worden en heeft dus een extra kuurtje medicatie gehad. Gelukkig is iedereen weer hersteld en mag er dus geplaatst gaan worden.

Belangrijk om te weten is dat Kay blaasgruisdieet nodig heeft om gezond te kunnen blijven plassen. Hun behoeften doen beide heren trouwens keurig op de kattenbak. In de praktijk is het wel zo makkelijk om ook Danny S/O Royal Canin te geven en gelukkig is er geen bezwaar dat hij gezellig mee eet. Een beetje zacht op dagelijkse basis is geen bezwaar. Ze hebben wat tijd nodig om te wennen, te wennen aan een nieuwe woonomgeving en te wennen aan nieuwe mensen. Schootkatten? Nee, dat is wellicht een te hoge verwachting. Eenmaal goed gewend en vertrouwd zouden ze het erg fijn vinden om regelmatig buiten een fris neusje te halen, even zien of de muisjes nog schrikken en te genieten van de zon en de wind door de haartjes. De omgang met kleine kindjes zijn ze niet gewend, om over honden nog maar te zwijgen.

Heeft u een thuisbasis waar ze welkom zijn en waar ze alle tijd krijgen om te wennen? Kom kennismaken; u bent welkom! Let op, we werken alleen op afspraak.