Bowie: spreekt u kats?

 

Ras: Europees korthaar
Geslacht: Kater
Geboortedatum: 05-05-2018
Gecastreerd: ja
Kan met andere dieren: zie info

Bijzonderheden:

UPDATE: inmiddels woont Bowie al geruime tijd in de open kattenkamer. Het sloopgedrag wordt niet gezien, er staat een ruim aanbod aan krabpalen waar hij ongetwijfeld keurig gebruik van maakt. Wat hem een beetje lastig maakt is dat hij super gezellig contact met je zoekt, een paar aaitjes is ook zeker toegestaan. Daarna loopt de innerlijke spanning te hoog op en kan hij uithalen. Voor wie weet waar op te letten geeft hij het netjes aan maar enige kennis van kattengedrag is wel gewenst. Het advies? Hem waarderen zoals hij is, niet te lang aaien en blijmoedig samenleven.

Bowie is een mooie zwarte witte gecastreerde kater met geboortedatum: 05-05-2018. Het kan verkeren in het leven. Als klein katje destijds gevonden en met alle familieleden in het asiel gekomen. Zodra het mocht geadopteerd waarna een week later ook zijn broertje is opgehaald zodat de heren gezellig samen konden wonen. Dat was een schone gedachte maar heel erg soepel ging het niet tussen de mannen. Om die reden mogen ze apart van elkaar hun geluk gaan vinden.

Om ons onbekende reden zijn de katten een aantal jaar later weggegeven aan andere mensen waar ze nog samen een jaar of 3 hebben gewoond. De reden van afstand ligt in persoonlijke omstandigheden en eerlijk is eerlijk, ook een beetje aan hoe de katten zijn. Bowie heeft namelijk zo zijn eigen gedachten over woninginrichting, iets met creatieve muurexpressie en de onderzijde van het meubilair (de verticaal – liggende krabber). Het is niet bekend of er een krabpaal aanwezig was, wel mocht hij naar buiten. De minder goede match van de katten samen kan zeker een rol spelen in de zin van spanning afreageren. Daarnaast is het ook natuurlijk gedrag, alleen is het voor ons mensen prettiger om de kat(ten) te leiden naar meer gewenste krabgelegenheden zoals een passende krabpaal.

In zijn gedrag naar mensen is Bowie soort van toegankelijk. Nee het is geen schootploffer maar als hij zich veilig voelt vindt hij het wel prettig om af en toe samen op de bank te zitten. In het asiel laat hij zich voorzichtig aaien, tenminste in het hokjesverblijf. Of dat ook zo is in de open kattenkamer moeten we nog gaan ervaren. Optillen wordt minder op prijs gesteld. Gewoon het samenleven waarderen zonder gefriemel of geaai, dat is voor Bowie voldoende. Enige mate van gesprekstechniek is hem niet vreemd. Zo kondigt hij graag etenstijd aan, u bent gewaarschuwd. Dat hij zijn plicht als jager serieus neemt liet hij soms zien door een trofee mee naar huis te nemen, sorry muisje/vogeltje. De omgang met honden is niet bekend en wat betreft andere katten: Bowie is nogal territoriaal en schroomde niet om het conflict aan te gaan met de katten in de buurt. We plaatsen hem dan ook graag als single kat.

Geen specifieke voedingseisen, gewone lekkere! brokjes en wat zacht is voldoende. In geval van nood wordt keurig van de kattenbak gebruik gemaakt maar liever doet hij zijn behoeften buiten. Vindt u het prima als een kat gewoon zijn eigen gang gaat en zo af en toe gezellig in uw nabijheid is zonder direct te willen aaien? Kom kennismaken; u bent welkom! We werken op afspraak.