16569 Miekie kitten

 

Ras: Europese korthaar
Geslacht: Poesje
Geboortedatum: 16-09-2019
Gecastreerd nee zie plaatsingsvoorwaarden kittens
Kan met andere dieren: ja

Bijzonderheden:

Miekie kitten 16569 is een prachtig cypers gemarmerd poesje, geboortedatum: 16-09-2019. Samen met Bloem kitten is ze gevonden op een locatie waar meerdere katten lopen. Weinig contact met mensen gewend, ja als voerverstrekker, geen ervaring met oppakken en knuffelen. Dat geldt voor beide katjes, alleen is Miekie een beetje moeilijker in de omgang dan Bloem. Met mensen die bekend zijn laat ze zich oppakken en is knuffelen stiekem toch wel fijn en zie je haar met wat moeite ook ontspannen. Als je geluk hebt gaat haar motortje aan, spinnen! Niet te snel te veel willen want voor contact is veiligheid en vertrouwen nodig en zoiets heeft een beetje tijd en extra inzet nodig, zeker als ze u nog niet kent.

Gezegend met een prima eetlust is Mieke het type Hollands Welvaren. Spelen met haar zus Bloem is een leuke bezigheid, spelen met een muisje of balletje is dat ook. Als eerste zat ze bovenin het krabpaaltje, heerlijk om te zien. Loslopen in een open ruimte zoals een woonkamer is nog erg spannend, dat heeft tijd nodig en een rustige opbouw. Oppakken is dan ook een kleine uitdaging. Het kan verstandig zijn om in een kleine ruimte van start te gaan en als er contact is, de ruimte in stapjes te vergroten. Het gastgezin heeft een beginnetje gemaakt, aan u de schone taak om dit katje verder te begeleiden. Nieuwe prikkels worden als spannend ervaren en ze heeft tijd nodig om alles te verwerken.

Miekie is lief met andere katten, niet alleen met haar zusje maar ook met de eigen katten in het gastgezin. Er waren honden aanwezig, echt direct contact is beperkt gebleven maar verliep redelijk ontspannen. Keurig kattenbakzindelijk. Gewend aan Royal Canin kittenbrokjes en 2 maal daags een beetje zacht (als ze de kans krijgt met Bloem in de buurt ).

Vanaf woensdag 3 december in het asiel aanwezig. Komt u kennismaken? U bent welkom!