Zoya en Dax: zus en broer

 

Ras: Europees korthaar?
Geslacht: Poes en Kater
Geboortedatum: 05-07-2019
Gecastreerd ja
Kan met andere dieren: ja samen plaatsen

Bijzonderheden:

Zoya en Dax, zus en broer, het kan niet missen. Het zijn bijzondere katjes. Niet alleen qua uiterlijk (tabbypoint), ook in gedrag. Hun leeftijd is geschat: 05-07-2019. Gevonden op het mooie eiland Texel en vervolgens bij ons in opvang gekomen. Och wat waren ze bang, schuw doken ze weg als je probeerde te aaien. De katjes mochten in gastopvang om te wennen en rustig het contact op te bouwen.

Het werden bijna 2 maanden in het gastgezin. Tegen de tijd dat over plaatsing werd gesproken kwam ook de leeftijd dichterbij dat er iets moest gebeuren op het gebied van castratie. Katten doen niet moeilijk over broer en zusverhoudingen. Er waren nog geen tekenen van seksueel contact en dat wilden we graag zou houden. Eerst werd katertje Dax gecastreerd en een paar weken later poesje Zoya. De katjes zijn erg aan elkaar gehecht en worden daarom alleen samen geplaatst.

Oppakken en knuffelen, het is allemaal ontzettend spannend en eigenlijk een no-go maar spelen… dat kunnen ze prima! Een feest om te zien hoe de boefjes de woonkamer onveilig maken. Ook de omgang met de eigen katten van het gastgezin ging prima. Er was geen hond aanwezig dus daar kunnen we niets over vertellen. We willen zeker geen negatief verhaal vertellen maar bent u op zoek naar sociale, gezellige knuffelkatjes dan zijn Zoya en Dax geen goede keus. Het zijn zeker sociale katjes, met soortgenoten, veel minder met mensen. De oorzaak is hoogstwaarschijnlijk onvoldoende socialisatie als jong katje en zal nog wel iets verbeteren, alleen niet op het niveau van een in huis geboren, veel in handen geweest klein katje.

Ze zijn dol op eten, hun eigen eten én uw eten. Daarbij schijnen ze een voorliefde voor mayonaise te hebben en nee, dit is geen advies om een gezinsverpakking aan te schaffen grijns. Keurig kattenbakzindelijk. Het is verstandig om Zoya en Dax in een niet al te grote ruimte te laten wennen en in stapjes het contact op te bouwen en meer ruimte te geven. Ziet u de uitdaging en kunt u deze katjes een warm mandje bieden? Kom kennismaken, u bent welkom!