16568 Bloem kitten

 

Ras: Europese korthaar
Geslacht: Poesje
Geboortedatum: 16-09-2019
Gecastreerd nee zie plaatsingsvoorwaarden kittens
Kan met andere dieren: ja

Bijzonderheden:

Bloem kitten 16568 is een prachtig cypers gemarmerd met wit poesje, geboortedatum: 16-09-2019. Samen met Miekie kitten is ze gevonden op een locatie waar meerdere katten lopen. Weinig contact met mensen gewend, ja als voerverstrekker, geen ervaring met oppakken en knuffelen. Dat geldt voor beide katjes, alleen is Bloem een beetje makkelijker in de omgang dan Miekie. Met mensen die bekend zijn laat ze zich oppakken en is knuffelen stiekem toch wel fijn en zie je haar ontspannen. Even iets langer knuffelen en haar motortje gaat aan, spinnen! Niet te snel te veel willen want voor contact is veiligheid en vertrouwen nodig en zoiets heeft een beetje tijd en extra inzet nodig als ze u nog niet kent.

Opvallend: wat was ze mager bij binnenkomst, zeker in vergelijk met haar zus Miekie. Ze maakte ook een wat hangerige indruk, niet echt ziek. Ze at ook wel en speelde ook wel maar toch, zou er iets aan de hand zijn? Bij de enting en het chippen bij de dierenarts is gelijk bloed afgenomen voor een Fiv/FeLV test en de uitslag was gelukkig negatief! Dat is dus de reden waarom ze een stukje geschoren is. In de avond weer thuis in het gastgezin werd vreemde ontlasting gezien. Wat was dat nou? Het leek wel plastic?! Bij nadere inspectie bleken er 2 redelijk grote stukken boterhamzakjesplastic in de ontlasting te zitten, hoogstwaarschijnlijk de oorzaak van het niet lekker zijn. Sinds die tijd komt ze ook beter aan en maakt ze een levendiger indruk.

Loslopen in een open ruimte zoals een woonkamer is nog erg spannend, dat heeft tijd nodig en een rustige opbouw. Het kan dan ook verstandig zijn om in een kleine ruimte van start te gaan en als er contact is, de ruimte in stapjes te vergroten. Het gastgezin heeft een beginnetje gemaakt, aan u de schone taak om dit katje verder te begeleiden. Nieuwe prikkels worden als spannend ervaren en ze heeft tijd nodig om alles te verwerken. Heel lief met andere katten, niet alleen met haar zusje maar ook met de eigen katten in het gastgezin. Er waren ook honden aanwezig, echt direct contact is beperkt gebleven maar verliep redelijk ontspannen. Keurig kattenbakzindelijk. Gewend aan Royal Canin kittenbrokjes en 2 maal daags een beetje zacht (Bloem is dol op zacht).

Vanaf woensdag 3 december in het asiel aanwezig. Komt u kennismaken? U bent welkom!