Zoë: zoekt vriendschap met soortgenootje (Zap)

 

Ras: Europees korthaar
Geslacht: Poes
Geboortedatum: 06-01-2020
Gecastreerd ja
Kan met andere dieren: ja/zie info

Bijzonderheden:

Zoë is een prachtig cypers poesje, inmiddels gecastreerd, met geschatte geboortedatum: 06-01-2020. Samen met katertje Zap in het asiel gekomen, van ‘de overkant’ zoals we dat noemen (Texel). De katjes zijn met een vangkooi gevangen en dat geeft al aan dat ze persoonlijk contact best een beetje spannend vinden. Vooral mensenhanden, dat zijn ze echt niet zo goed gewend. Maar hoe onzeker ook, agressief uithalen, nee dat doet ze niet. Wel graag weg willen.

Zap is een beetje dapperder dan Zoë. Wat zou het bijzonder zijn als het lukt om ze samen te plaatsen. Mocht u dat geen goed idee vinden, en dat mag natuurlijk, het is wel belangrijk dat dit katje bij een ander katje geplaatst wordt. Kattentaal verstaat ze prima, alleen de omgang met mensen nog niet. Het is verstandig om in een niet al te grote omgeving te starten, dat kan een klein kamertje zijn of een ruime bench. Een nieuwe omgeving is altijd weer spannend en zo kun je rustig een beetje contact maken. Natuurlijk komt de stap om meer ruimte te geven snel dichterbij en dat blijft een uitdaging.

Zoé en honden is niet bekend, een gezin met kleine kindjes is geen goede match. In de open kattenkamer heeft ze goede verstopplekjes gevonden en ze is keurig kattenbakzindelijk. Heel schattig, Zoé was nog even in de stelling en Zap liep al los, je zag beide katjes echt kopjes geven en contact maken samen. Heeft u geen grote verwachtingen en wel alle tijd en geduld? Kom kennismaken; u bent welkom! Let op: we werken alleen op afspraak.