Zazou: graag weer een gezellig thuis

 

Ras: Europees korthaar
Geslacht: Poes
Geboortedatum: 12-05-2018
Gecastreerd: ja
Kan met andere dieren: ja/zie info

Bijzonderheden:

Zazou is een prachtig schildpadpoesje, keurig gecastreerd met geboortedatum: 12-05-2018. Wat een verdrietig mailtje, door persoonlijke omstandigheden moesten 2 katjes dringend een ander thuis zien te vinden. Uiteindelijk ging het alleen om Zazou, haar huisgenootje bleek ongeneeslijk ziek en heeft het leven verlaten. Tja en daar zit je dan, een beetje verschrikt en wat van slag. De veiligheid van je eigen huis, je eigen vrouwtje kwijt en al die mensen die je nog niet zo goed kent. Ze lijken best aardig hoor maar ja, het is niet thuis.

Dat zie je terug in haar gedrag. In het eerste contact een blaasje, gewoon omdat ze het zo spannend vindt. Aaien? Ja dat vindt ze wel erg fijn en ze gaat er even bij staan. Toch durft ze er bijna niet van te genieten en laat ze voor alle zekerheid toch nog een klein blaasje horen. In de omschrijving staat het ook vermeld: ‘het is een lief katje, beetje tijd nodig om te wennen maar als je rustig zit komt ze gezellig bij je’. Het samenleven met andere katten is Zazou gewend. Een nieuwe match is natuurlijk altijd even een puzzeltje maar komt vast goed. Honden liever niet, veel te spannend. We kunnen het ons niet helemaal voorstellen maar volgens de informatie zijn kinderen geen probleem. We kiezen dan wel voor iets  oudere leeftijd, zeg vanaf 6 jaar en ouder, om elkaar een beetje ruimte te geven.

Een veilig omheinde tuin is voldoende, Zazou heeft niet zo nodig groots te leven. In het kader van zindelijkheid is een kattenbak met overkapping akkoord bevonden, wel zonder zo’n eng klepje. Kattengrit, houtkorrel, het is maar net wat uw voorkeur heeft, Zazou doet het gewoon. In de ruiperiode heeft ze wat last van huidschilfertjes, niets ernstigs en het gaat voorbij als de zomer- dan wel wintervacht weer keurig in de plooi zit. Af en toe een kambeurtje helpt daarbij een handje. Zazou vindt het niets maar staat het wel toe bij voldoende vertrouwen.

Heeft u een lief thuis voor deze leuke, ietwat corpulente kleurrijke poezendame? Kom kennismaken; u bent welkom! We werken op afspraak.