Zara: zoekt zorgzaam liefdevol thuis

 

Ras: Europees korthaar
Geslacht: Poes
Geboortedatum: 18-07-2019
Gecastreerd ja
Kan met andere dieren: zie info

Bijzonderheden:

Zara is een mooi en vooral heel erg lief cypers poezenmeisje, inmiddels gecastreerd, met geboortedatum: 18-07-2019. In verband met persoonlijke omstandigheden is ze in het asiel gekomen, ergens in september 2020. Waarom we haar nu pas voorstellen? Dat heeft een duidelijke reden die we u graag uitleggen.

Bij binnenkomst had Zara hevige open plekken aan haar koppie en hals, jeuk en heel ellendig, we kunnen het niet anders omschrijven. De dierenarts dacht gelijk aan voedselallergie en stelde een behandeling in van hypoallergeen dieetvoer en dexoral, medicatie om de jeuk te onderdrukken en de hevige reactie van het immuunsysteem naar beneden te krijgen. Vanzelfsprekend werd ze ook ontwormd en ontvlooid. Om alle mogelijke oorzaken uit te sluiten, katten kunnen soms ook reageren op metalen voerbakjes, mag ze alleen plastic of porseleinen voer- en waterbakjes.

Heel langzaam zagen we verbetering, de wonden werden rustig en beetje bij beetje werd Zara weer een mooi poesje. Zoeken naar de juiste dosering en o ja, ze moest ook nog gecastreerd worden. Hiervoor moest de medicatie worden afgebouwd aangezien het van invloed is op de wondgenezing. Het leek even goed te gaan zonder medicatie en alleen dieetvoeding. Ze herstelde prima van de castratie. Helaas na een week kwam het eerste plekje, de conclusie was duidelijk, Zara had toch echt medicatie nodig. Oké dan op zoek naar de laagst mogelijke dosering, iedere medicatie heeft tenslotte ook bijwerkingen. Na lang zoeken is evenwicht gevonden met een half tabletje Dexoral 0,5 mg per dag. Qua voeding krijgt ze Hypoallergenic van Royal Canin, brokjes, en als zachtvoer een beetje ZD van Hills. Waarschijnlijk door de voeding heeft ze regelmatig last van te harde ontlasting, hiervoor krijgt ze dagelijks laxatract waardoor de stoelgang geen drama meer is. Zowel medicatie als dieetvoeding is levenslang. Zo af en toe is een terugval mogelijk en zal een extra bezoekje aan de dierenarts noodzakelijk zijn, de voorbije weken is ze stabiel gelukkig. Vandaar ook dat we de stap wagen om een baasje te gaan zoeken.

Zara heeft een kattenkamer voor zich alleen. Natuurlijk vanwege de speciale voeding, ze mag echt niets anders dus ook geen kattensnoepje of ander klein hapje. Dat betekent bij iemand thuis goed opletten dat niet het pannetje met de gehakballen binnen pootbereik staat of het kaasplankje, we geven maar een paar voorbeelden. Het betekent ook dat ze niet naar buiten mag. Een afgeschermde tuin of veilig afgezet balkon is een vereiste, niet vrij door de buurt om vervolgens bij de buurvrouw een hapje mee te eten. Soortgenoten vindt ze eng, ze wil graag een lief baasje of baasjes voor zich alleen. Zelfde reactie bij het zien en ruiken van honden, eng! Graag een rustige omgeving zonder kleine kindjes. Met kennismaken wordt je blij begroet met gemiauw, ze draait een paar rondjes, zoekt een fijn plekje en geniet van alle liefkozingen, zo schattig. Tussen de bedrijven door geniet ze van het zonnetje, hoge uitkijk op de krabpaal.

Bent u op zoek naar een heel lief huisgenootje en vindt u het geen probleem voor dieetvoeding en medicatie en wellicht af en toe een extra bezoekje bij de dierenarts? Het is een commitment voor het leven maar Zara is zo de moeite waard! Wilt u meer informatie of kennismaken? U bent welkom! Let op: we werken alleen op afspraak.