Witneus en Zwartje: zoeken een herkansing

 

Ras: Europese korthaar
Geslacht: Poes en Kater
Geboortedatum: 09-06-2012 en 04-08-2012
Gecastreerd ja
Kan met andere dieren: samen plaatsen

Bijzonderheden:

Witneus is een cypers gemarmerd met wit poesje, keurig gecastreerd en met (geschatte) geboortedatum: 09-06-2012. Zwartje is een zwarte gecastreerde kater met (geschatte) geboortedatum: 04-08-2012. Als u het idee heeft: heb ik deze katten niet eerder op de site gezien? dan heeft u helemaal gelijk. Een aantal maanden na plaatsing zijn ze helaas retour gekomen, de reden gaat duidelijk worden als we bij het begin beginnen…

Oorspronkelijk zijn de katten in het asiel gekomen in verband met verdrietige persoonlijke omstandigheden van hun baasje. Zowel Witneus als Zwartje zijn ooit hun carrière als huiskat begonnen vanuit een verleden van zwerfkat. Ze hebben zich letterlijk aan de achterdeur gemeld. Stapje voor stapje vertrouwen gewonnen en samen met Vlekkie (ook op de site) leefden ze nog lang en gelukkig totdat de harde realiteit roet in het eten gooide.

In het asiel zien we dat met name Witneus angstig is en voor je wegvlucht als je te dichtbij komt, Zwartje blijft tot op een meter afstand gezellig knipogend liggen. Het knipogen is een kalmerend signaal, kalmerend naar ons toe, de kat wil immers geen kwaad doen maar zeker ook kalmerend voor hemzelf. Alles in hem geeft aan dat al die onbekende mensen best wel spannend zijn. Met tijd en geduld groeit vertrouwen en is contact mogelijk. Nee, het gaan geen knuffelkatten worden, dat is iets te positief gedacht maar met rust en vertrouwen komt het heus wel goed.

Bij plaatsing waren de verwachting misschien te hoog gespannen. De katten bleven het eng vinden en ontweken contact. Wel lagen ze heerlijk buiten van het zonnetje te genieten en kwamen ze in de avond ook keurig weer thuis. Kiezen dan een stoel of de bank om lekker te liggen. Regelmatig naar een pension, hoe goed het pension ook is, zorgde telkens voor veel stress want vangen en in kattenmandje is niet direct een grote hobby van Witneus en Zwartje. Ze kennen het gebruik van de kattenbak.

Voorwaarden waar niet mee te sjoemelen is: we plaatsen ze alleen samen omdat ze echt steun aan elkaar hebben. En ze moeten naar buiten kunnen. Een gezin met kinderen, hoe gezellig ook, is niet geschikt voor dit setje katten. De omgang met honden is niet bekend. De foto’s zijn nog van de beginperiode, ze zijn inmiddels in de open kattenkamer dus geen hokjesverblijf meer.

Nieuwsgierig geworden of het de juiste match voor u is? Kom kennismaken; u bent welkom!