Willow kitten: het is een bijzonder kind en dat is het!

 

Ras: Europees korthaar
Geslacht: Kater
Geboortedatum: 23-05-2020
Gecastreerd nee, zie plaatsingsvoorwaarden kittens
Kan met andere dieren: ja/zie info

Bijzonderheden:

Willow kitten is een prachtig zwart grijs met een beetje wit katertje, geboortedatum: 23-05-2020. Voor u verliefd de telefoon pakt of een mailtje stuurt, er valt best het een en ander over hem te vertellen en wellicht ook na te denken voor u komt kennismaken…

Weken geleden werd een kleine verzameling kittens gevonden, slechts een paar dagen oud, kwetsbaar, koud en zonder liefdevolle zorg van mamapoes. Alarmcode rood, in hoog tempo werd kittenmelk en flesjes tevoorschijn gehaald en het gastgezin ging aan het werk. En werken is het want hoe schattig het ook is, het betekent óók elke 2 uur flessen, buikjes stimuleren zodat er geplast en gepoept wordt, voor voldoende warmte zorgen, 24 uur per dag. ook ‘s nachts. Ondanks alle goede inzet zijn een aantal kittens overleden, naar alle waarschijnlijkheid door een bacteriële infectie. Alleen Willow overleefde alle crisissen. Soms ging het eten niet goed, soms was de ontlasting een probleem maar met fantastische inzet en medische zorg kwam hij overal doorheen en is hij tot hier toe gekomen!

Zijn bouw is opvallend te noemen: niet zo hoog op de pootjes en wellicht ook daardoor wat minder talent voor hoog klimmen maar met een GROOT talent voor gezellig op je schouder mee-swipen met mobiel of tablet. Serieus, hij heeft al pogingen ondernomen om te bellen.

Inmiddels geënt, gechipt en nagekeken door de dierenarts waarbij hij de diagnose flat chest syndroom heeft gekregen.  Letterlijk vertaald: platte borstkas. Wat maakt het uit horen we u misschien denken. Nou toch wel belangrijk. De borstkas moet voldoende ruimte bieden voor vitale organen zoals hart en longen en dat kan met flat chest syndroom in de verdrukking komen. Vaak ontstaat de afwijking tijdens de vroege ontwikkeling van een kitten na de geboorte en kan meerdere oorzaken hebben. Het kan ook in verschillende gradaties voorkomen, van heel ernstig tot vrijwel niet. in het eerste geval overleven kittens de eerste 3 weken niet, in het laatste geval kan het katje een waardevol leven leiden. Willow heeft niet de allerergste vorm maar het is wel een serieus te nemen afwijking. Het lastige is dat ook de dierenarts niet zoveel kan zeggen over de prognose en dus de toekomst. Mogelijk krijgt hij op latere leeftijd toch serieus problemen, denk aan benauwdheid, hijgen, verminderde inspanning en komt hij te overlijden. Dat vraagt nogal wat van nieuwe eigenaren, je gaat je immers ontzettend hechten aan zo’n lief katertje in huis… Het kan ook zijn dat hij zich boven verwachting ontwikkelt.

Op dit moment doet hij alles naar behoren. Kent de kattenbak, eet keurig Royal Canin kittenbrokjes met als bijgerecht een beetje zacht. Hij speelt, knuffelt, vindt het heerlijk om dichtbij je te zijn, gewoon een blij katje. Spelen doet hij bij voorkeur met zo’n hengeltje of met muisje op veer. O ja, de volwassen katten van het gastgezin een beetje op kast jagen was ook een leuk tijdverdrijf. De omgang met honden of kindjes is niet bekend maar zou met een goede begeleiding geen probleem moeten zijn. Een voordeel van niet zo’n goede klimmer is dat uw gordijnen waarschijnlijk in originele staat blijven, Willow probeert wel het baanrecord van links naar rechts in de woonkamer te verbeteren, hij zit goed in de training.

Voor de liefhebbers nog een kennisfeitje: de naam Willow komt van een film met die naam (Amerikaanse fantasyfilm uit 1988). We zijn voor hem op zoek naar  special care baasjes die hem een liefdevol thuis kunnen en willen bieden. Wilt u meer weten? Of kennismaken? U bent welkom! Let op: we werken alleen op afspraak.