Wesley: helpt u hem zijn charmante kant te vinden?

 

Ras: Europees korthaar/halflangharig
Geslacht: Kater
Geboortedatum: 02-02-2015
Gecastreerd ja
Kan met andere dieren: ja

Bijzonderheden:

Wesley is een prachtige rood cyperse kater, halflangharig, een kater inmiddels gecastreerd met geboortedatum: 02-02-2015. U ziet het al aan de foto, hij is nog niet helemaal in de stemming voor persoonlijk contact. Wegens privé omstandigheden hebben we een aantal katjes binnen gekregen voor herplaatsing en Wesley is één van hen. Als klein katje bij de eigenaar geboren, heeft eigenlijk altijd al een beetje complex karakter gehad. De motivatie voor het gedrag is angst, duidelijk herkenbaar aan de zeer platte oren op de foto. Neemt niet weg dat hij in zijn angst, als hij het idee heeft niet weg te kunnen, ook een ferme lel kan uitdelen. Aaien en knuffelen is nog even niet toegestaan.

En toch, met rust en geduld en de ruimte om zichzelf te mogen zijn, zal hij meer vrede vinden en ontdekken dat zo’n levenshouding echt nergens voor nodig is. Niet gelijk wonderen verwachten, een leuke lieve schootkat is wellicht te hoog gegrepen maar eerlijk is eerlijk, de drukke omgeving van een asiel draagt ook niet bij aan een zonnig humeur. Tijdens de castratie is de gelegenheid ten baat genomen om hem netjes uit te kammen want hoewel Wesley niet heel erg langharig is, had hij wel een paar klitjes.

De omgang met andere katten is geen probleem. Minder geschikt voor een gezin met kleine kinderen. Keurig kattenbakzindelijk (open kattenbak gewend) maar hij kwam ook buiten. Wesley deed aan zelfbediening, gewoon via een zijraampje in en uit. Geen bijzonderheden qua voeding of medicatie.

Helemaal verliefd geworden en u gaat een uitdaging niet uit de weg? Kom kennismaken; u bent welkom!