Vlekkie: wie gaat mij vinden?

 

Ras: Europees korthaar
Geslacht: Kater
Geboortedatum: 08-04-2013
Gecastreerd: ja
Kan met andere dieren: ja

Bijzonderheden:

Update 08-10-2019: eigenlijk gaat het best goed met Vlekkie. Met de dagelijkse medicatie én de aanwezigheid van zijn huisgenootjes Zwartje en Witneus. Vragen we het onmogelijke als we hopen dat ze als 3-tal geplaatst kunnen worden?! Wondertjes bestaan (toch?)

Update 06-02-2019: schreven we nog maar een paar weken geleden dat het goed ging met Vlekkie, momenteel zien we hem toch weer af en toe benauwd zijn. De medicatie plastabletten is al verhoogd maar we zijn nog een beetje zoekende naar de juiste dosering. Om die reden is Vlekkie momenteel (weer) niet plaatsbaar…

Update 16-01-2019: de dierenarts is eigenlijk best tevreden, de medicatie (harttabletten en plastabletten) moet gehandhaafd worden maar het gaat goed met Vlekkie. Hij is dan ook plaatsbaar!

Update 28-11-2018: wegens klachten van moeilijk ademhalen is Vlekkie vanmorgen bij de dierenarts onderzocht: op de röntgenfoto was veel stuwing in longen en lever te zien. De oorzaak van de problemen komt door hartklachten (slecht functionerende hartklep). De behandeling is gestart met harttabletten en plastabletten, over 10 dagen controle. Tegelijkertijd is zijn gebitje keurig schoongemaakt. U begrijpt: Vlekkie is tijdelijk niet plaatsbaar, eerst maar even kijken hoe hij op de behandeling reageert…

Vlekkie is een knappe cypers gemarmerd met witte kater, gecastreerd, met geboortedatum: 08-04-2013. Samen met Witneus en Zwartje is Vlekkie in het asiel gekomen, wegens verdrietige omstandigheden van de eigenaar. Witneus en Zwartje willen graag samen blijven, Vlekkie mag ook alleen worden geplaatst (of bij een andere kat), vandaar dat we hem alvast aan u voorstellen.

Jaren geleden kwam hij een kijkje nemen en besloot dat het leven goed was, hij bleef. Wel heeft zijn verleden als zwerfkat sporen achtergelaten. Mensen vertrouwen, daar moet hij even over nadenken. Dat nadenken duurt tegenwoordig minder lang dan vroeger en lekkere hapjes werken absoluut mee in het contact leggen. Op zijn tijd neemt hij de beslissing dat het goed is en komt hij contact maken.

Vlekkie heeft in de afgelopen jaren alle voordelen van een huiselijk leven ontdekt en vindt prima, met de kanttekening dat hij ook graag de mogelijkheid wil om naar buiten te gaan. Een kattenluikje hoort nog niet bij zijn levensvaardigheden, hij had gewoon zijn baasje als personeel en deurportier, werkte prima. Rondom etenstijd was hij zeker thuis (opnieuw de voordelen van een levensgenieter als het op eten aankomt). In geval van nood werd de kattenbak naar behoren gebruikt.

Zoals gezegd zijn andere katten geen probleem. De omgang met honden is niet bekend en ook heeft Vlekkie geen ervaring met (kleine) kindjes. Heeft u een warm plekje in uw leven en in uw hart en gunt u hem alle tijd om zich thuis te voelen? Kom kennismaken, u bent welkom!