Valentino: de naam zegt genoeg

 

Ras: Europees korthaar
Geslacht: Kater
Geboortedatum: 14-02-2019
Gecastreerd ja
Kan met andere dieren: ja

Bijzonderheden:

Valentino is een prachtige rood cypers met witte kater, inmiddels gecastreerd en met geboortedatum: 14-02-2019. Valentino heten en geboren op valentijnsdag, het kan geen toeval zijn. Hij is het broertje van Dottie en we zouden het verhaal min of meer kunnen kopiëren. De reden van afstand lag niet aan Valentino maar had alles te maken met persoonlijke omstandigheden van de eigenaar.

Ach wat had hij het moeilijk de eerste dagen in het asiel. Oortjes plat, nee ik wil geen contact, ik vind alles eng, wegwezen jullie. We zijn nu een paar weken verder en heel langzaam zien we stapjes vooruitgang. Stiekem vindt hij het wel lekker om een zacht aaitje te ontvangen, al is rustig kennismaken en de tijd geven een vereiste. Niet te snel te veel willen, dat is heel belangrijk. Andere katten gewend en geen probleem. In zijn oude woonomgeving was hij ook wel bekend met buitenspelen. In een nieuwe omgeving is het belangrijk om eerst een vertrouwensband op te bouwen voor het avontuur naar buiten kan aanvangen.

Opvallend, er lagen allemaal rode vlekjes in het hokjesverblijf?! Tijdens de castratie zijn de vlooitjes bestreden en ook is hij keurig ontwormd, tijd om de urine na te kijken. Dat was maar goed ook, blaasgruis van het type oxalaat/struviet. Dat betekende pijnstilling voor de eerste dagen en voor de rest van zijn leven Royal Canin S/O. In dit geval zeer specifiek S/O, bijvoorbeeld CD van Hills is prima voor struvietblaasgruis maar niet voor dit type. We geven u graag alle informatie.

Een gezin met kleine kindjes is een minder goede match met Valentino, de knapperd is het niet gewend en zal het iets te stressvol vinden. De omgang met honden is niet bekend. Keurig kattenbakzindelijk, altijd fijn om te weten. Komt u kennismaken? U bent welkom!