Tybo: ‘kijk mij nou eens’

 

Ras: Europees korthaar
Geslacht: Kater
Geboortedatum: 06-09-2015
Gecastreerd ja
Kan met andere dieren: ja zie info

Bijzonderheden:

Tybo is een leuke cyperse kater, gecastreerd, met geschatte geboortedatum: 06-09-2015. Hij knipoogt naar me! Je zou het haast gaan denken, de reden voor zijn olijke blik is iets meer serieus. Een aantal weken geleden kwam er een melding van een zwervende kat met een scheef hoofd, tijd voor actie. Vanzelfsprekend is de oproep gedeeld of er een eigenaar was, geen reactie en het katje had duidelijk medische zorg nodig. In het asiel bleek het vermoeden juist, Tybo had last van een middenoorontsteking. Daarvoor is hij behandeld op de praktijk, zijn oren zijn gespoeld en hij heeft een kuurtje antibiotica gekregen. De behandeling is succesvol geweest en hij is genezen verklaard.

Mogelijk is door de middenoorontsteking of als op zichzelf staande gebeurtenis het zenuwcentrum geprikkeld geraakt. Feit is dat zijn rechter oogje duidelijk kleiner is dan links en dat hij soms nog een beetje zijn hoofd wat schuin houdt. In vergelijk met het begin is het geweldige verbeterd! Tybo zelf heeft nergens last van en loopt gezellig rond in de open kattenkamer, helemaal toe aan een eigen warm mandje.

Het is een gezellige knuffelkat met een zonnige levensinstelling. Zelfverzekerd en sociaal in de omgang met andere katten, al zijn de mening daarover verdeeld want bijvoorbeeld poes Zivi heeft heilig ontzag voor hem. Komt vast door zijn charismatische uitstraling. Lief in de omgang. Zijn voorgeschiedenis is niet bekend, bijvoorbeeld over de omgang met honden kunnen we u helaas niets vertellen. Naar alle waarschijnlijkheid is een gezin met kinderen geen probleem. Keurig kattenbakzindelijk en ja, eenmaal gewend in een nieuwe woonomgeving wil hij graag de mogelijkheid om een fris neusje te halen en lekker door de buurt te struinen.

Wij begrijpen het helemaal, u wilt komen kennismaken? U bent van harte welkom!