Toby: ook wel bekend als Jive

 

Ras: Europese korthaar
Geslacht: Kater
Geboortedatum: 06-06-2017
Gecastreerd ja
Kan met andere dieren: ja vooral met Fenna

Bijzonderheden:

Toby is een prachtig roodcypers met wit katje, een gecastreerd katertje met geboortedatum: 06-06-2017. Als jong katje is hij samen met zijn nestgenootjes gevangen op Texel en liefdevol opgevangen in een gastgezin (daar heette hij Jive) om zo stapje voor stapje te leren dat mensen ook leuk kunnen zijn. Dat heeft best goed uitgepakt, al moeten we eerlijk zeggen dat hij nieuwe mensen erg spannend vindt. Hij is samen geplaatst geweest met Fenna, ook een katje met een voorgeschiedenis en de katjes hebben duidelijk een band met elkaar. Eigenlijk zouden we ze heel graag samen plaatsen… in ieder geval hebben ze ieder voor zich het gezelschap en de steun van een andere kat nodig!

De foto in de struik is niet alleen qua kleurcompositie erg mooi, het is ook de werkelijkheid. Zowel Toby als Fenna vinden hun nieuwe tijdelijke woonomgeving zo spannend dat ze grotendeels in de struik wonen, ongetwijfeld komen ze ‘s avonds en ‘s nachts tevoorschijn, als het lekker rustig is. Wegens persoonlijke omstandigheden van de eigenaar zijn de katjes weer in het asiel gekomen, een verdrietige beslissing.

Toby kwam niet buiten, hooguit op de galerij maar bij een beetje eng geluid schoot hij snel weer naar binnen. Vaak is het met zulke onzekere katjes ook veiliger om een meer besloten leven te leiden, een veilige tuin of afgeschermd balkon zou prima zijn. Wat je graag wilt voorkomen is dat hij in zijn schrik de verkeerde kant op vlucht en de weg terug niet meer kan vinden. Heb je eenmaal een vertrouwensband, dan zoekt hij zeker contact, vraagt daar ook om door middel van miauwen. Aaien is alleen toegestaan tijdens het eten. Wie weet in de toekomst ook op andere momenten. Het is een heerlijk speels katje, een feest om naar te kijken. De omgang met honden en/of kinderen niet bekend. Waarschijnlijk is Toby meer gelukkig in een niet al te drukke omgeving waar hij lekker zichzelf mag zijn en in zijn eigen tempo alles mag ontdekken. Keurig kattenbakzindelijk.

Ziet u de uitdaging? En past zo’n katje in uw hart en leven? Kom kennismaken, u bent welkom!