Toby en Lientje: voor altijd vrienden

 

Ras: Europees korthaar
Geslacht: Poes en Kater
Geboortedatum: 02-09-2012
Gecastreerd ja
Kan met andere dieren: zie info

Bijzonderheden:

Toby en Lientje, broer en zus, beide zwart en natuurlijk met dezelfde geboortedatum: 02-09-2012. Toby is een gecastreerde kater en Lientje een gecastreerde poes. Als katjes van een paar maanden zijn ze uit ons asiel geadopteerd, met een vangkooi gevangen en ondanks alle inzet voor socialisatie werden onbekende mensen wantrouwig bekeken. Gelukkig werden ze geadopteerd door een lief baasje. Nu in het asiel wegens verdrietige persoonlijke omstandigheden, een heel moeilijke beslissing maar soms laat het leven je geen andere keus…

Voor de mens die bekend is en waar ze vertrouwen in hebben, zijn het gezellige leuke katten. De informatie leert dat Lientje zelfs op schoot komt zitten, Toby ligt graag tegen je aan. Let op, voor zulk een positieve resultaat is tijd nodig, veel tijd, geduld en liefde. Niet verwachten dat u dat met een paar weken kunt bereiken, misschien nooit, Toby en Lientje geven het tempo aan. Daarbij is een rustig huishouden een voorwaarde, bij drukte zijn ze verdwenen. U begrijpt, broer en zus moeten bij elkaar blijven. Lientje is meer toegankelijk dan Toby, ja ze is bang maar ze laat zich aaien en ontspant dan ook wel een beetje. Toby vindt dat allemaal nog iets te intiem en laat dat merken door te blazen.

Het leven als binnenkat was uitdagend genoeg met alle speeltjes in huis. Alleen ging de liefde iets teveel door de maag waardoor enige mate van corpulentie heeft toegeslagen. Met andere woorden: ze zijn een beetje te dik. De dierenarts heeft dieetvoeding MD voorgeschreven, goed plan, alleen weigerde Toby het tot zich te nemen en kreeg hij gewone brokjes. Het is voor katten ernstig ongezond om te vasten, dus dat was geen optie. Toby en Lientje zijn een open kattenbak gewend, 2 stuks, voor elke kat 1. Naast de brokjes vinden ze het ook fijn om een beetje zacht elke dag weg te smikkelen en niet te vergeten, de lekkere snoepjes. Let op: overdaad schaadt, geniet met mate is het advies.

De katten zijn geen andere katten gewend en ook honden zijn onbekende fenomenen waar ze vermoedelijk niet op zitten te wachten. Komt u dit mooie stel ontmoeten? U bent welkom!