Tessi: ik zoek het geluk…

Ras: Europees korthaar
Geslacht: Poes
Geboortedatum: 15-08-2011
Gecastreerd: ja
Kan met andere dieren: zie info

Bijzonderheden:

Update 25-03-2019: Tessi heeft helaas een minder goede periode. We zijn in overleg met de dierenarts, voorlopig is ze even niet plaatsbaar…

Update 16-01-2019: inmiddels zijn we al weer een poosje bezig met nieuwe pijnstilling, Onsior 6 mg 1 tablet per dag, en tot nu toe geen bijwerkingen. Het effect is een beetje meer subtiel dan met Meloxidyl maar het verlicht de pijnklachten en daar is het ook precies voor bedoeld…

 

Update 17-01-2018: helaas bleek Tessi niet zo goed tegen de dagelijkse pijnstilling te kunnen, veelvuldig overgeven is een bijwerking die wel vaker gezien wordt. Voor alle zekerheid is er bloedonderzoek gedaan, dat was in orde. Nu is ze zonder pijnstilling, soms wat humeurig en soms nog wat spugen maar het gaat stukken beter in vergelijk met een poosje geleden.

Helaas heeft één van de andere katten in het verblijf waarschijnlijk een ferme lel gegeven waardoor het hoornvlies beschadigt is geraakt. Ze krijgt nu 2x daags oogzalf, iets wat niet altijd meevalt, en de verwachting is dat genezing een optie is. Het is wel een zaak van lange adem, de behandeling kan een maand duren… N.B. is genezen!

Tessi is een knap cypers met rood en wit poesje, inmiddels gecastreerd, met geschatte geboortedatum: 15-08-2011. Ze komt van Texel waar ze in vooropvang heeft gezeten, met een zeer pootje. Het maakte haar humeurig, iets dat goed voor te stellen is. Bij de dierenarts werd behandeling ingezet, antibiotica en pijnstilling, en heel langzaam kwam genezing dichterbij. Daarna is ze gecastreerd, in dit geval eierstokken en baarmoeder verwijderd in verband met een baarmoederontsteking. De antibioticakuur werd voortgezet, evenals de pijnstilling zodat ze in alle rust kon genezen.

Met iets meer bewegingsruimte werd duidelijk dat Tessi een bijzonder loopje had. Eerder was al opgevallen dat ze steeds sneller boos werd en geïrriteerd reageerde. Verschillende mensen hadden al de eer gehad om een lel te ontvangen en het schoonmaken werd steeds meer een uitdaging. Terug redenerend zou het best verband kunnen houden met het feit dat de pijnstilling gestopt was omdat ze gezond zou zijn. Tijd voor een foto’tje, zo’n speciale bij de dierenarts.

Diagnose: spondylose en arthrose van de ruggewervels bij de overgang van borstkas naar buik plus een los botstukje wat een goede verklaring is voor de klachten. Therapie: levenslang pijnstilling. We hebben Tessi eerst maar even tot rust laten komen in de open kattenkamer, konden wij observeren of het goed ging met pijnstilling en gelukkig kunnen we volmondig zeggen dat het leven de moeite waard is!

Ja, ze loopt een beetje typisch maar weet zich prima te redden, springt redelijk soepel op de krabpaal om via een plankje een fijn ligplekje in te nemen met uitzicht op de buitenren. Tessi is op haar best als ze zelf het ritme mag bepalen, en dus ook wanneer ze wel aandacht wil, en wanneer niet. Komt ze zelf een aaitje halen, dan is het prima. Wilt u iets wat zij niet ziet zitten, dan laat ze duidelijk merken daar niet gediend van te zijn. Wat andere katten betreft: ze deelt de leefruimte, daar is ook alles mee gezegd.

Gunt u haar een warm mandje, geniet u van mooie momenten samen maar waardeert u ook een eigen leven? Kom kennismaken; u bent welkom!

N.B. om haar blaas gezond te houden heeft ze blaasgruisdieetbrokjes nodig (Royal Canin S/O).