Swenn: ‘ik kijk het nog even aan’

 

Ras: Europees korthaar
Geslacht: Kater
Geboortedatum: 01-04-2019
Gecastreerd ja
Kan met andere dieren: ja/zie info

Bijzonderheden:

Swenn is een knappe zwart witte kater, inmiddels gecastreerd, en met geschatte geboortedatum: 01-04-2019. Als voormalig eilandbewoner (Texel) had hij alle ruimte, oké geen warm thuis en geen leven als geliefd huisdier maar op zich lukte het wel om zijn kostje bij elkaar te scharrelen. Het gevolg is dat hij het contact met mensen een beetje uit het oog is verloren. Als rondzwerfkat is het ook lastig om vertrouwen op te bouwen. Bij de een krijg je een lekker hapje of lukt het om het eten van de eigen kat(ten) op te eten, bij de ander word je weggejaagd.

In het asiel zien we een onzekere kater die het contact bij voorkeur vermijdt. Vanuit zichzelf zal hij niet snel lelijk doen. Ja hij blaast, voornamelijk in de hoop en verwachting dat u daar zo van onder de indruk bent dat u afstand houdt. Het is een enkeling gelukt om hem zachtjes te aaien maar daar is rust en geduld voor nodig. Optillen vindt Swenn duidelijk een brug te ver, dan raakt hij in paniek. Wellicht in de toekomst, nu nog even veilig met 4 pootjes op de grond graag.

Inmiddels is hij aan het wennen in de open kattenkamer waar hij laat zien dat met zijn sociaal naar katten-vaardigheden niets mis mee is. Van zijn voorgeschiedenis is niets bekend dus de omgang met honden is een groot vraagteken. Geen goede match voor een gezin met kleine kindjes. Keurig kattenbakzindelijk. Heeft u een beetje extra geduld en liefde en een plekje waar hij gewoon zichzelf mag zijn? Kom kennismaken; u bent welkom! Let op: we werken alleen op afspraak.