Stoetel: broertje van Niezel

 

Ras: Europees korthaar
Geslacht: Kater
Geboortedatum: 10-11-2019
Gecastreerd ja
Kan met andere dieren: ja/zie info

Bijzonderheden:

Stoetel is een prachtige zwart witte kater, inmiddels gecastreerd, met geboortedatum: 10-11-2019. Samen met zijn broertje Niezel is hij in het asiel gekomen wegens verdrietige omstandigheden van de eigenaar. Nee, de katten hoeven niet samen geplaatst te worden, het is geen harde eis maar ze kunnen het wel goed samen vinden dus mocht u tijd, ruimte en liefde hebben…

Eigenlijk verteld de foto al het hele verhaal: Stoetel is geen dapper katje. Hij houdt zich graag schuil onder een kleedje en vindt contact met mensen nog heel erg spannend. In principe kiest hij om weg te gaan maar als de vluchtweg is afgesloten en hij heeft het gevoel geen kant meer op te kunnen, kan het gebeuren dat hij wat minder aardig uit de hoek komt. Eigenlijk volkomen logisch gedrag, wel goed om te weten. Rustig en met respect het contact opbouwen, geflankeerd met lekkere hapjes, dat is de enige weg. Een carrière als schootkat lijkt een brug te ver maar minder angst en meer ontspannen moet zeker en vast lukken.

De omgang met andere katten is geen probleem, kattentaal verstaat hij. Dat hondengeblaf vindt Stoetel wel erg spannend, gelukkig weet hij inmiddels dat de verblijven goed gescheiden zijn en dat er niets geen gevaar dreigt. Een gezin met kleine kindjes is geen goede match, liever een rustige omgeving waar hij alle kans krijgt om te worden wie hij mag zijn. Eenmaal gewend en een band opgebouwd zou Stoetel het best fijn vinden om ook eens buiten de deur te kijken, voorlopig blijft hij veilig binnen. De kattenbak wordt keurig gebruikt.

Heeft u een beetje extra geduld voor hem? Kom kennismaken; u bent welkom (in ieder geval wat ons betreft, we gaan zien of Stoetel daar ook zo over denkt). We werken alleen op afspraak.