Sophie: best spannend allemaal

 

Ras: Europees korthaar
Geslacht: Poes
Geboortedatum: 22-05-2019
Gecastreerd ja
Kan met andere dieren: ja/zie info

Bijzonderheden:

Sophie is een mooi schildpadpoesje met wit, keurig gecastreerd en met geboortedatum: 22-05-2019. Je hoort haar bijna denken: potverpiellekes, zit ik nu toch weer hier?!? Met de leeftijd van 5-6 maanden is ze vanuit het asiel geadopteerd. Nu helaas wegens verdrietige omstandigheden van haar baasje samen met nog 2 katten voor afstand. De andere 2 katten vinden elkaar erg gezellig dus die mogen straks samen op zoek naar een nieuw baasje en komen ter zijner tijd op de site. Sophie vond de andere katten wel oké maar echt een vriendschapsband, nee dat zou teveel gezegd zijn.

Het is geen dapper katje, de foto spreekt voor zich. Sophie heeft tijd nodig om te wennen, om zich veilig en op haar gemak te voelen. Als ze in haar schrik tot iets verplicht voelt worden wil ze vluchten. Neem dan even een time out en start daarna rustig met contact, dat doet wonderen. Voorzichtig kun je haar aaien en als ze zicht wat meer veilig voelt, kan ze daar ook echt van genieten. Dit katje is een rustige woonomgeving gewend, rustig in de zin van geen honden en geen kinderen. Heeft u een leuke sociaalvaardige kat, zou het best een leuke match kunnen zijn. Wellicht maakt het haar ook iets makkelijker om in een nieuwe woonomgeving te integreren.

Vanwege een serieuze verkoudheid in het verleden heeft ze last van lichte chronische klachten zoals regelmatig tranende oogjes en hier en daar een niesje. Om alles in de hand te houden krijgt ze om haar weerstand te verhogen 1x daags L-lysine. Hiermee worden veel problemen voorkomen. De klachten zijn niet besmettelijk, de andere katten in huis hadden nergens last van. Keurig kattenbakzindelijk, een kattenbak met overkapping en zelfs het klepje was geen probleem. De keus van het grit was Greencare met een babyluchtje, gelukkig vindt ze ons alledaags kattengrit ook geen probleem. Sophie eet normale kattenbrokjes en is gewend om naar buiten te gaan. Hiervoor moet ze zich wel helemaal thuis voelen maar dat komt wel goed.

Heeft u een warm mandje voor hazenhartje Sophie? Kom kennismaken; u bent welkom! Let op, we werken alleen op afspraak.