Solana: klein mooi meisje

 

Ras: Pers
Geslacht: Poes
Geboortedatum: 01-04-2008
Gecastreerd ja
Kan met andere dieren: ja/zie info

Bijzonderheden:

Solana is een mooi Persje, een gecastreerd poesje met geboortedatum: 01-04-2008. Schreven we bij Chairo strenge woorden over veel vachtverzorging en verschil in vacht, dit katje is het voorbeeld van niet zo ingewikkeld. Met 1x per week een goede kambeurt moet het haalbaar zijn om haar klitvrij te houden en op zich laat ze het zich netjes welgevallen. Alleen met klitjes gaat ze in protest, eigenlijk heel logisch want dat is pijnlijk. Wel is heel beweeglijk tijdens het kammen dus wij vinden het handig om het met z’n 2-en te doen. Samen met Chairo in het asiel gekomen in verband met persoonlijke omstandigheden van de eigenaar. Nee, de katten hoeven niet samen geplaatst te worden, maar  het is niet verboden natuurlijk.

In het verleden heeft Solana bij de eigenaar van het moederschap mogen genieten, 2 kittens bleven in huis wonen en eigenlijk vond ze dat maar niets. Dus tja, als de kinderen niet op kamers gaan, dan gaat mama wel het huis uit zou je kunnen zeggen. De andere katten in de open kattenkamer in het asiel zijn geen probleem. Ze vindt het heerlijk om in de weg te lopen, gezellig tegen je aan, verzekerd van aandacht. Nieuwe eigenaar moet dus van knuffelen houden. Tussendoor doet ze graag een dutje op een lekker warm en zacht plekje met op vaste tijden een lekker hapje brokjes of zacht geserveerd.

Het buitenleven was beperkt tot de tuin, veilig afgezet en eigenlijk is dat ook een heel verstandige keuze. Netjes kattenbakzindelijk. Kortom, niets staat een plaatsing in de weg. Komt u kennismaken? U bent welkom! Let op: we werken alleen op afspraak.