Sneuz: gewoon een andere benaming voor Snoezepoes

 

Ras: Europees korthaar
Geslacht: Kater
Geboortedatum: 01-06-2009
Gecastreerd ja
Kan met andere dieren: ja

Bijzonderheden:

Deze leukerd is Sneuz, een gecastreerde kater met geboortedatum: 01-06-2009. Door de eigenaar werd hij ook wel Snoezepoes genoemd maar officieel was het Sneuz. Het klinkt ook iets mannelijker, vindt u ook niet? Door overmacht en lastige omstandigheden is Sneuz in het asiel gekomen, een heel verdrietige beslissing.

Over het karakter en de dagelijkse omgang kunnen we alleen maar positief zijn: het is met recht een lieverd. Hij wil graag een knuffel en komt ook gezellig op schoot. Wel gewend om naar buiten te gaan. Sterker, Sneuz was eigenlijk helemaal geen kattenbak meer gewend, hij deed zijn sanitaire behoeften gewoon buiten de deur. Dat is in het asiel natuurlijk geen mogelijkheid maar hij past zich moeiteloos aan en gebruikt de kattenbak alsof het al jaren bekend is. U mag deurportier spelen maar een kattenluikje kent geen geheimen voor deze slimmerd.

De omgang met honden is niet bekend. Hele kleine kindjes vindt Sneuz een beetje te druk, vanaf tienerleeftijd wordt het gezellig zo is zijn mening. Prima, houden we rekening mee,g een probleem. Hoewel hij altijd geleefd heeft als single kat is de omgang met soortgenoten geen issue. Hij wandelt in de kattenkamer alsof hij er al jaren woont. Bij observatie bleek hij wat last te hebben van zijn rug, arthrose, niet zo heel vreemd als je een klein beetje ouder aan het worden bent. Op proef zijn we gestart met pijnstilling en het lijkt het leven wat soepeler te maken. De dagelijkse dosis Meloxidyl 0,5 mg doen we gewoon verstopt in een lekker beetje zacht, werkt prima.

Heeft u een warm mandje waar hij mag genieten van alle aandacht en gezelligheid? Kom kennismaken, alleen op afspraak, u bent welkom!