Sjeep: we zijn nog aan het oefenen op de naam

 

Ras: Europees korthaar
Geslacht: Kater
Geboortedatum: 04-06-2009
Gecastreerd ja
Kan met andere dieren: ja/zie info

Bijzonderheden:

Sjeep is een prachtig donker cyperse kater, gecastreerd, met geboortedatum: 04-06-2009. Wegens verdrietige familieomstandigheden kwamen 3 katten voor afstand: moeder Poppekop met haar 2 ruim volwassen zoons Kruimel en Sjeep. Ze mogen apart van elkaar geplaatst worden, vandaar dat we nu Sjeep aan u voorstellen.

Het meest opvallende is zijn onzekerheid, eigenlijk zou hij graag in het grote niets willen verdwijnen, zo eng vindt hij alles. Hij doet niet lelijk, hij wordt niet boos als je hem wil aaien, hij laat het gebeuren. Op dit moment is hij aan het wennen in de open kattenkamer maar we gaan er vanuit dat de omgang met andere katten geen probleem is aangezien hij al jaren zijn thuis heeft gedeeld met mama en broer. Tijdens de medische controle werd het advies gegeven voor een schoonmaakbeurtje voor het gebit, iets wat we natuurlijk netjes hebben opgevolgd. Alle tandsteen is verwijderd, hij ruikt weer fris en fruitig.

Gezien zijn leeftijd krijgt hij seniorenbrokjes met als bijgerecht een beetje zacht. De informatie leert ons dat Sjeep niet gewend is aan honden in huis en ook kleine kindjes hem nagenoeg onbekend zijn. We zijn voor hem op zoek naar een rustige omgeving waar hij, eenmaal gewend, lekker naar buiten kan. Tot die tijd is hij keurig kattenbakzindelijk.

Heeft u een warm en gezellig plekje voor deze jongen? Kom kennismaken; u bent welkom! We werken alleen op afspraak.