Sim: de enige echte!

 

Ras: Europees korthaar
Geslacht: Kater
Geboortedatum: 17-04-2020
Gecastreerd ja
Kan met andere dieren: ja/zie info

Bijzonderheden:

Sim is een knap zwart wit katertje, inmiddels gecastreerd met geboortedatum: 17-04-2020. Geloof het of niet maar het boefje zit al een maand of 6 in gastopvang vanwege enkele vraagstukken waar we nu het antwoord op gevonden hebben. Telkens had hij last van plekjes in zijn hals en onder bij zijn kin. De planten zijn verhuisd en ook de plastic voerbakjes werden vervangen voor stenen exemplaren. Zo ging het een tijdje goed en waren we eigenlijk zover… en dan ging het toch weer mis. Dat is de reden dat hij langer dan normaal in gastopvang is gebleven, eigenlijk tot aller gezelligheid. Maar ja, de puzzel is opgelost, op advies van de dierenarts werd hypoallergeen voer opgestart, merk ProPlan zie afbeelding (mag ook voor jonge katten) en het werkt. Het was al een mooie kat maar hij is nu nog mooier en belangrijker, hij heeft geen open plekjes meer.

Nu is het wel zo dat Sim van eten houdt en eigenlijk van mening is dat hij best de brokjes van zijn huisgenoten erbij kan nemen. Uw avondeten of lekker belegd broodje is ook een goede optie maar dat is natuurlijk allemaal verboden. Goed opletten dus dat hij niet de provisiekast kan plunderen. Voor het zachtvoer is de creatieve oplossing bedeacht van gemalen brokjes met warm water waardoor het  een zacht prakje wordt. Sim vindt het geweldig.

 

 

Voor eigen mensen is Sim geweldig, lief,  gezellig, speels, een schootkat! Om zo vertrouwd met hem te worden is het belangrijk dat u een beetje tijd en liefde investeert zodat u vriendjes voor het leven wordt en samen heel gelukkig. Bezoek vindt hij wat spannend, vaak zoekt hij dan een verstopplekje. De andere katten in huis werden beschouwd als vrienden. De mand werd gedeeld, het huishouden en ook het veilig afgeschermde balkon werd gedeeld, geen probleem. Buiten spelen, als je diep in zijn hart kijkt zou hij dat heel graag willen. Complicerende factor is dat hij geen vreemd eten mag tegenkomen. Aan de andere kant, van een leven als binnenkatje gaat hij vast niet gelukkig worden. Een veilig afgeschermde tuin? Alles is bespreekbaar.

Sim heeft een voorkeur voor hengeltjes met een veertje of spiraalspeeltjes. Mocht u niet direct weten wat we bedoelen, er zit een voorbeeld in het cadeautasje, komt goed. Malle Sim, hij doopt zijn speeltje in de waterbak om vervolgens de grootste lol te hebben om het er weer uit te vissen. Helemaal zelf verzonnen. Waar Sim moeite mee heeft is het woordje ‘nee’. Het maakt hem bozig en kan dan echt van slag zijn. Betekent niet dat u alles goed moet vinden, er zijn grenzen, het is wel iets om rekening mee te houden. Na zijn castratie was Sim echt van slag, niet zo vreemd natuurlijk. Grote veranderingen vindt hij moeilijk, het is dan belangrijk om voor hem een rustig plekje te creëren en begrip te hebben voor zijn kortdurend uit evenwicht zijn. Na zo’n boze stressbui is hij gewoon weer de eigen speels ondeugende Sim zoals hij altijd is.

Bent u helemaal verliefd en zit u op het puntje van uw stoel? Kom kennismaken; u bent welkom! Let op: we werken alleen op afspraak.