Siem kitten 16816

 

Ras: Europees korthaar
Geslacht: Kater
Geboortedatum: 17-04-2020
Gecastreerd nee, zie plaatsingsvoorwaarden kittens
Kan met andere dieren: ja/zie info

Bijzonderheden:

Siem kitten 16816 is een prachtig roodcypers met wit katertje, geboortedatum: 17-04-2020. Samen met zijn broertjes en zusjes gevonden, moeder liet zich helaas nog niet vangen. Gelukkig waren de kittens van een dergelijke leeftijd dat ze zelfstandig op eigen pootjes konden staan

 

Omdat de katjes buiten geboren zijn en weliswaar mensen vanuit een afstandje hebben gezien maar niet echt in handen zijn geweest, is gastopvang ingeschakeld om te helpen. We hebben 2 gastgezinnen die juist dit soort katjes als een leuke uitdaging zien en zo zijn er 2 kittens bij het ene gastgezin in opvang geweest en 3 in het andere gastgezin. De eerste 2 zijn een paar weken geleden  geplaatst, nu zijn Siem en Saar kitten aan de beurt. Hun broertje heeft nog een beetje extra zorg nodig en komt binnenkort voor plaatsing.

Met alle inzet blijft het contact met mensen erg leuk maar ook spannend. Zelf naar je toe komen voor een aaitje of een knuffel, nee, dat is nog even een bruggetje te ver. Blijft u zelf rustig en ontspannen zitten, dan is de kans aanwezig dat hij stiekem quasi nonchalant langs loopt en zich ook laat aaien. Met dezelfde rustige benadering geeft hij ook kopjes, zo schattig. Dit geldt voor de mensen die hij kent en vertrouwt, nieuwe mensen moeten het contact rustig opbouwen. Het kan verstandig zijn om met een bench of kleine ruimte te beginnen en dan stapje voor stapje de leefruimte te vergroten.

Eten is een goede bezigheid volgens Siem, dan komt hij gezellig bij je staan en deelt hij kopjes uit aan je been in de hoop dat het lekkers sneller komt. Een voorwaarde voor geluk is een uitdagende krabpaal waar hij heerlijk in kan klimmen en klauteren. O ja en een aantal muisjes, speelgoedmuisjes, om stoer grommend mee rond te lopen. De omgang met andere katten is geen probleem, (nog) geen honden gewend. Niet zo’n goede match met kleine kindjes. Gewend aan Royal Canin kittenbrokjes in combinatie met een klein beetje gourmet zacht. Het gebruik van de kattenbak is bekend. Heeft u voldoende tijd en aandacht om hem een warm mandje te bieden? Kom kennismaken; u bent welkom. We werken alleen op afspraak.