Sam: na jaren buiten op zoek naar thuis

 

Ras: Europees korthaar
Geslacht: Kater
Geboortedatum: 18-06-2010
Gecastreerd: ja
Kan met andere dieren: ja/zie info

Bijzonderheden:

UPDATE november 2023: we zijn inmiddels heel wat maanden verder en serieus, hij laat zich aaien! Een verkoudheid deed hem in het ziekenverblijf belanden en na de behandeling herstelde hij niet zoals we het hoopten. Om die reden is een röntgenfoto gemaakt. Geen ernstige dingen gelukkig, wel de diagnose chronische bronchitis. Niet besmettelijk en voor nu ook geen andere medicatie nodig dan de standaard pijnmedicatie die hij toch al kreeg. Hoe het in de toekomst zal gaan is moeilijk in te schatten. Zo af en toe reageren mensen die een buitenkat zoeken en op zich snappen we de link met onderstaande tekst maar we zijn voor Sam op zoek naar een thuis waar hij ook binnen welkom is en naar buiten kan als hij dat graag wil.

Sam is een knappe zwart witte kater, gecastreerd met geboortedatum: 18-06-2010. Eigenlijk ‘woonde’ hij al jaren bij iemand buiten, ooit aankomen lopen en een warm plekje in de schuur veroverd. In zeldzame gevallen kwam hij even in huis loeren, dat mocht namelijk wel maar meestal schrok hij van zichzelf en schoot hij toch weer naar buiten. Het leven werd wreed verstoord, het huis kwam leeg en ja, er moest iets met de kat. Met wat kunst en vliegwerk is hij in een mandje terecht gekomen en kwam hij in opvang.

Inderdaad, Sam vindt andere mensen heel spannend. In het hokjesverblijf achter liet hij zich voorzichtig aaien, rustig tempo, eerst kennismaken, niet te snel willen. Inmiddels is hij verhuisd naar de open kattenkamer en u voelt het misschien al. Sinds die tijd woont hij in de buitentuin en schiet hij weg als we contact willen maken. Het voerbakje plaatsen we heel voorzichtig bij hem zodat hij lekker kan smikkelen in alle rust.

Wat opviel is een vreemd loopje en omdat hij toch nog naar de dierenarts moest voor een gebitsreiniging is besloten om ook maar even foto’s te laten maken van zijn rug en bekken. Dat bleek een goede beslissing: slijtage en arthrose, pijnstilling noodzakelijk. Dus dat krijgt Sam, momenteel staat hij op meloxidyl. Het voordeel is dat het vloeibaar is en dus prima in een beetje zacht gesmokkeld kan worden zodat hij het ook echt binnen krijgt. Iets in bekje geven is immers geen optie. Oh hij wil wel graag iets lekkers, gourmet of iets dergelijks, qua brokjes is hij niet zo moeilijk. De kattenbak wordt keurig naar behoren gebruikt. De andere katten in het verblijf zijn oké maar er is (nog) geen vriendschap gesignaleerd.

Om te voorkomen dat hij weer naar het huis van vroeger gaat wordt hij niet geplaatst in de Vogelbuurt Den Helder. Tja, wat is van hem te verwachten? De droom van een schootkat zal hij niet gaan waarmaken. Sam is op zoek naar een warm thuis waar hij welkom is zoals hij is. Dus geen grote verwachtingen, een beetje groeien in vertrouwen is al positief genoeg. Daarbij is het belangrijk dat hij in de gaten gehouden wordt, zijn medicatie krijgt en in geval van nood medische zorg krijgt. Uw beloning? De eerste keer dat hij niet terugdeinst en u een beetje contact kunt maken. Wellicht een hoopvolle blik als u met de maaltijd aankomt, dat soort dingen. We begrijpen dat niet iedereen nu gelijk een mailtje gaat sturen of de telefoon pakt maar als u die positieve uitzondering bent please neem contact op, u bent welkom! We werken op afspraak.