Saar kitten 16817

 

Ras: Europees korthaar
Geslacht: Poes
Geboortedatum: 17-04-2020
Gecastreerd nee, zie plaatsingsvoorwaarden kittens
Kan met andere dieren: ja/zie info

Bijzonderheden:

Saar kitten 16817 is een prachtig schildpad met wit poesje, geboortedatum: 17-04-2020. Samen met haar broertjes en zusjes gevonden, moeder liet zich helaas nog niet vangen. Gelukkig waren de kittens van een dergelijke leeftijd dat ze zelfstandig op eigen pootjes konden staan

 

Omdat de katjes buiten geboren zijn en weliswaar mensen vanuit een afstandje hebben gezien maar niet echt in handen zijn geweest, is gastopvang ingeschakeld om te helpen. We hebben 2 gastgezinnen die juist dit soort katjes als een leuke uitdaging zien en zo zijn er 2 kittens bij het ene gastgezin in opvang geweest en 3 in het andere gastgezin. De eerste 2 zijn een paar weken geleden  geplaatst, nu zijn Saar en Siem kitten aan de beurt. Hun broertje heeft nog een beetje extra zorg nodig en komt binnenkort voor plaatsing.

Met alle inzet blijft het contact met mensen leuk maar ook spannend. Dat uit zich bij Saar door eerst te blazen, ze zal ook niet snel zelf naar je toe komen, maar met een rustige benadering laat ze zich wel aaien en verhip, ze vindt het nog prettig ook. Alsof ze er nog steeds verbaasd over is dat aaien zoveel positieve gevoelens kunnen oproepen, heel grappig. Oppakken? Saar zegt liever niet maar eenmaal op schoot gaat het spinmotortje aan. Dit geldt voor de mensen die ze kent en vertrouwt, nieuwe mensen moeten het contact rustig opbouwen. Het kan verstandig zijn om met een bench of kleine ruimte te beginnen en dan stapje voor stapje de leefruimte te vergroten.

Na het speeluurtje buiten de bench werden verleidelijke hapjes in de bench geserveerd. Saar vindt het geweldig maar besluit wel in eigen tempo om naar binnen te gaan. Wilt u te snel, dan raakt dit katje in de stress en zoekt ze een veilig plekje elders in huis. Plannetje mislukt, u kunt overnieuw beginnen. Grote hobby is ook voor Saar het grommend wandelen met speelgoedmuisjes, hier en daar vliegles voor de muis, dikke pret. Een uitdagende krabpaal wordt zeer op prijs gesteld. De omgang met andere katten is geen probleem, (nog) geen honden gewend. Niet zo’n goede match met kleine kindjes. Gewend aan Royal Canin kittenbrokjes in combinatie met een klein beetje gourmet zacht. Het gebruik van de kattenbak is bekend. Heeft u voldoende tijd en aandacht om haar een warm mandje te bieden? Kom kennismaken; u bent welkom. We werken alleen op afspraak.