Ruby: heb mij lief!

 

Ras: Europees korthaar
Geslacht: Kater
Geboortedatum: 28-02-2022
Gecastreerd: ja
Kan met andere dieren: zie info

Bijzonderheden:

Ruby is een knap zwart katertje, inmiddels gecastreerd en met geschatte leeftijd: 28-02-2022. Ach wat zag het manneke eruit toen hij werd gevonden, slechte conditie, kaal kontje. De reden was niet zo ingewikkeld, iets met een overload aan kleine zwarte springertjes en dus jeuk. Vanzelfsprekend is een actieplan in werking gesteld waarbij hij ook iets heeft gekregen om de jeuk te doen afnemen. Over het resultaat zijn we zeer tevreden. Ruby is hard op weg om een stralend mooie kater te worden, echt heel leuk om te zien.

Het is wel een bijzonder katje in die zin dat zijn staart opgewekt zo ongeveer plat over de rug ligt. Qua gedrag kunnen we kort zijn: leuk, sociaal en knuffelig! Kopjes geven, prrrr, omrollen zodat je de andere kant ook kunt aaien, om je heen draaien, dat soort werk. Vooral gericht op contact met mensen want hm soortgenoten, van hem hoeft het niet (de foto’s zijn nog van het hokjesverblijf). We zijn dan ook op zoek naar een nieuw thuis waar hij heerlijk single kat mag zijn. Of Ruby het gezellig vindt om samen te wonen met een hond als huisgenoot? Het zou zomaar kunnen maar er zijn geen harde gegevens bekend.

Keurig kattenbakzindelijk. Voor een goede ontlasting krijgt hij momenteel Intestinal brokjes. In zijn nieuwe woonomgeving is na de wenperiode lekker buiten struinen een duidelijke voorwaarde voor Ruby om gelukkig te zijn. De wind door zijn inmiddels mooie vachtje, de zon op zijn bolletje en even zien of de katten in de buurt ook zin hebben in een kletspraatje. Wellicht iets te menselijk ingevuld maar u heeft wel een beeld toch? Zoekt u een vriendschap voor het leven? Kom kennismaken, u bent welkom! We werken op afspraak.