Rossie: het leven draait om vertrouwen

 

Ras: Europees korthaar
Geslacht: Kater
Geboortedatum: 01-09-2017
Gecastreerd ja
Kan met andere dieren: ja

Bijzonderheden:

Update 29-10-2019: er zijn positieve ontwikkelingen! De aanleiding is wel wat sneu, waarschijnlijk ten gevolge van een oude verwonding is Rossi bij de dierenarts geweest om een grote verdikking te verhelpen. Gaat helemaal goed komen, geen zorg, maar op de praktijk, een plek waar veel dieren juist minder makkelijk gedrag laten zien, besloot Rossi dat hij eigenlijk een heel gezellige knuffelige kater was. Stiekem wisten we dat ook wel, alleen in de open kattenkamer in het asiel laat hij dat heel moeilijk zien. De dierenartsassistentie was onder de indruk, we kregen er speciaal een berichtje over. Het komt wel goed met Rossi, nu nog een lief baasje…

Rossie is een prachtige roodcypers met witte kater, inmiddels gecastreerd, met geschatte geboortedatum: 01-09-2017. Gevangen worden in een vangkooi en terechtkomen in het asiel waar iedereen het heus goed bedoeld maar waar het ook reuze spannend is met al die onbekende geluiden en geuren, dat valt niet mee. Groot voordeel is dat hij zich niet langer zorgen hoeft te maken over zijn natje en droogje, die worden elke morgen en middag keurig geserveerd.

Heel langzaam zakt het stressniveau en begint Rossie wat meer om zich heen te kijken en contact te maken. Dat laatste doet hij voornamelijk door een zacht miauwtje te geven, een teken dat hij heus van goede wil is. Aaien is nog een bruggetje te ver, dan duikt hij weg, daar heeft hij nog een beetje langer voor nodig. Nu hij aan het wennen is in de open kattenkamer kan het zijn dat we samen met u op zoek moeten om Rossie te zien, iets met 3e struik linksaf waarschijnlijk. De ervaring leert dat ook dat langzaam minder wordt en we steeds meer van hem gaan zien.

In de omgang met andere katten verwachten we geen problemen. Over het algemeen verstaan dit soort katjes kattentaal uitstekend. Het is het vertrouwen in de mensheid die of geschaad is of gewoon tekort is geweest waardoor zijn onzekere gedrag is ontstaan. De omgang met honden is niet bekend. Een gezellig druk gezin met kleine kindjes is niet de ontspannen omgeving waar Rossie naar op zoek is, sorry.

Heeft u een beetje tijd en geduld en vooral een liefdevolle houding? Kom kennismaken; u bent welkom!