Rosie: nu is het mijn tijd

 

Ras: Europees korthaar
Geslacht: Poes
Geboortedatum: 01-06-2020
Gecastreerd: ja
Kan met andere dieren: ja/zie info

Bijzonderheden:

Rosie is een mooi schildpad met wit poesje, inmiddels gecastreerd en met geboortedatum: 01-06-2020. In verband met persoonlijke omstandigheden van de eigenaar is het katje samen met poes Tijgertje afgestaan, en ze kwamen niet alleen. Dat was inclusief 6 kittens! De kleine katjes zijn al geplaatst en beide mamapoezen hebben eerst de tijd gekregen om rustig te ontzwangeren, te herstellen van een verkoudheid en daarna de castratie te ondergaan. Met dat alles achter de rug is het nu tijd voor een nieuw liefdevol thuis.

Nee de poezen hoeven niet samen geplaatst te worden. De eigenaar gaf aan dat Rosie eigenlijk altijd alleen was en dat Tijgertje zich vermaakte met de andere kat in huis. Ze hebben wel de zorg voor de kittens gedeeld, heel schattig. Het is met recht een lief katje dat gelijk naar je toe komt om contact te maken en aaien prima vindt. Staartje fier in de lucht. Haar lijfje is nog wat smalletjes, 6 van dat grut groot brengen gaat je niet in de koude kleren zitten. Komt wel goed met de tijd. Inmiddels is ze in de open kattenkamer van het asiel waar ze laat zien dat andere soortgenoten geen bezwaar zijn. De omgang met honden is niet bekend.

Graag een nieuwe leefomgeving met buitenspeelmogelijkheden. Voor de slecht weer dagen is het gebruik van de kattenbak prima geschikt, mag met kap en zelfs met klepje hoewel wij dat laatste niet echt aanraden. Als vulling wordt normaal grit gebruikt. Geen bijzonder hoogstaande voedingseisen, gewoon lekkere brokjes van een goed merk en dagelijks een beetje zacht. Staat u al te trappelen? Kom kennismaken; u bent welkom! We werken op afspraak.