Robin: wil graag ‘gered’ worden

 

Ras: Europees korthaar
Geslacht: Kater
Geboortedatum: 03-11-2012
Gecastreerd: ja
Kan met andere dieren: ja

Bijzonderheden:

Update 15-01-2019: heel langzaam, in zijn eigen tempo, zien we zeker positieve ontwikkelingen. Robin is meer binnen, maakt meer contact en staat ons op te wachten als hij het tijd vindt voor een lekker hapje, zo schattig. Geeft u hem een kans?

 

Update: staat in de tekst hier onder vermeld dat hij geen pijnstilling nodig heeft, inmiddels heeft de werkelijkheid ons ingehaald. Zonder medicatie zagen we Robin toch beduidend slechter lopen en pijnlijk bewegen, vandaar dat de meloxidyl weer is opgestart.

Robin is een prachtige zwart witte kater, gecastreerd, met geschatte geboortedatum: 03-11-2012. Hij liep al een tijdje bij de vinder in de buurt, kreeg stiekem ook weleens een lekker hapje zo hier en daar en was al eens gedeeld op facebook en amivedi met de vraag of hij ergens vermist werd. Dat leverde geen resultaat op. Toen duidelijk werd dat hij mank liep was het tijd voor actie. De dierenarts kon in eerste instantie alleen concluderen dat hij een pijnlijke rug had en een zeer pootje maar vanwege alle stress was Robin niet zo goed toegankelijk. Er werd besloten tot een afwachtend beleid met pijnstilling en rust. Dat bleek een prima besluit want na 2 weken is de pijnstilling gestopt en bleek meer interventie gelukkig niet nodig. Voor alle zekerheid hebben we nog even observatie in de open kattenkamer toegepast maar ook daar laat hij geen afwijkend gedrag zien. Sterker nog, hij ligt geregeld rollebollend van het zonnetje te genieten!

Kent u de uitdrukking: stoer doen, klein hartje? Het is de strategie van Robin. In contact met mensen toont hij zich niet heel erg toegankelijk, sluit zich af en lijkt uit te stralen dat hij met niemand een band wil smeden. En toch, onder die houding gaat een onzekere kater schuil die alles spannend vindt. Tijdens de medische controle met enten en chippen liet hij alles gebeuren zonder boos te worden dus met de juiste hanteringstechniek en een beetje geduld kun je een heel eind komen. Robin maakt (nog) niet uit zichzelf contact, hij blijft op een afstandje. Een carrière als schootkat is misschien teveel gevraagd maar het komt wel goed, wij hebben een vast vertrouwen!

Eenmaal gewend en zich veilig voelend wil hij graag een ommetje buitenom kunnen maken, een leven als binnenkat is niet echt aan hem besteedt. Keurig zindelijk, dat zeker wel, hij kent de geheimen van juist kattenbakgebruik. Geen medische zorgen en geen specifiek dieetvoeding noodzakelijk. Andere katten geen probleem. Hij heeft geen warme vriendschapsbanden maar ook zeker geen onenigheid, tenminste niet vanuit Robins standpunt. De omgang met honden is niet bekend, een gezin met jonge kinderen lijkt minder passend. Heeft u een beetje geduld en een warm mandje in de aanbieding? Kom kennismaken; u bent welkom!