Rikkie: leuk rood boefje met verhaal

 

Ras: Europees korthaar
Geslacht: Kater
Geboortedatum: 02-08-2018
Gecastreerd ja
Kan met andere dieren: ja/zie info

Bijzonderheden:

Rikkie is een knap roodcypers met wit katertje, inmiddels gecastreerd en met geschatte geboortedatum: 02-08-2018. Hij liep al een tijdje in de buurt te zwerven met als opvallend detail: hij liep mank. Hoogste tijd voor actie, dit katje had zorg nodig en er waren geen reacties op de oproep wie is zijn baasje? Bij de dierenarts zijn röntgenfoto’s gemaakt, linker knie pijnlijk en verdikt. Het vermoeden was een herstellende kwetsuur (denk aan tik van auto of zoiets). Met rust en pijnstilling zou het moeten herstellen.

Een paar weken later, Rikkie moest toch voor castratie naar de praktijk, zijn er opnieuw foto’s gemaakt. De zwelling was nog aanwezig en ook de kruisband was niet helemaal zuiver. Er werd advies ingewonnen bij Medisch Centrum voor Dieren. Het advies was langer hokrust en pijnstilling, duurt lang maar komt goed. Rikkie deed zijn best om het allemaal manmoedig te verdragen maar was er zo hier en daar helemaal klaar mee. Dan had hij een zwaar irritatiedagje waardoor hij iets minder vriendelijk reageerde op alles en iedereen. Na vele lange weken kregen we eindelijk groen licht, hij mocht iets meer ruimte.

Eindelijk de gelegenheid om zijn pootjes te strekken in de veiligheid van het tussenvertrek. Langzaam werd de pijnstilling afgebouwd en inmiddels is hij in de open kattenkamer, samen met soortgenoten, en mag hij op zoek naar een nieuw baasje!

Hij weet zich prima te redden met de knie, als je goed kijkt zie je een wat typisch loopje maar hij doet het ontzettend goed. De omgang met andere katten lijkt geen probleem. Rikkie is een leuke, gezellige kat, dol op aandacht. Soms kan hij nog steeds wat geïrriteerd uit de hoek komen. Iets met rooien en valen…? (zijn donderstralen) Een plaatsing in een gezin met oudere kinderen (10+) moet geen probleem zijn. Lekker naar buiten, Rikkie gaat er voor maar het is wel verstandig als zijn nieuwe leefomgeving in een verkeersluwe omgeving is. Een veilige tuin is ook een optie. Direct ongewild contact met auto’s moet vermeden worden.

U bent verliefd, we zien het vanaf hier. Kom kennismaken, u bent welkom! Let op: we werken alleen op afspraak.