Queenie: of is het straatmadelief?

 

Ras: Europees korthaar
Geslacht: Poes
Geboortedatum: 04-05-2017
Gecastreerd ja
Kan met andere dieren: ja/zie info

Bijzonderheden:

Queenie is een prachtig donker cypers poesje, inmiddels gecastreerd, met geschatte geboortedatum: 04-05-2017. Bij een aantal mensen is ze beter bekend als de ‘vomar-kat’. In de binnenstad werd al een tijdje melding gemaakt  van een rondzwervend katje, er werd eten neergezet en natuurlijk was ze welkom bij ons in opvang, er leek geen eigenaar te zijn. Alleen in mandje zien te krijgen was eenvoudiger gezegd dan gedaan en gezien de locatie was een vangkooi plaatsen helaas geen optie. Vervolgens kwam het bericht dat ze bevallen was van een aantal kittens! Uiteindelijk is het mensen gelukt om zowel mama als de kittens te vangen, hoera. Het hele gezinnetje mocht in opvang bij één van onze gastgezinnen, 4 prachtige kittens die allemaal al een warm mandje hebben gevonden. Mama Queenie mocht daarna even de tijd nemen om te ontzwangeren, is kort geleden gecastreerd en inmiddels helemaal klaar voor plaatsing.

Samen met haar kittens was het allemaal erg spannend, zonder de kittens in een hokjesverblijf was ze eigenlijk gewoon boos. Nu in de open kattenkamer zien we haar weer meer ontspannen en komt ze je ook gezellig opzoeken. Kanttekening daarbij is dat aaien alleen toegestaan is met toestemming en dat optillen liever not done is. Ze is snel in opwinding en dat kan heel gezellig zijn maar dat kan ook tot irritatie leiden (bij Queenie, voor alle duidelijkheid). Ze heeft een lief klein miauwtje als ze rond je benen draait, super schattig. Maar ze kan ook heerlijk genietend liggen doezelen op een warm ligplekje. Andere katten zijn geen probleem. Ze doet aan time-sharing voor het meest ideale ligplekje met kater Massi.

Keurig zindelijk en ja, ze wel graag naar buiten. U begrijpt dat gezien haar voorgeschiedenis we dit katje niet plaatsen in een ruime cirkel rondom de binnenstad van Den Helder. Het leven op straat is voorbij, voor Queenie graag een warm mandje bij een lief baasje. De omgang met honden is niet bekend. Gezien haar gedrag is het verstandiger als ze niet bij kleine kindjes geplaatst wordt. Nieuwsgierig geworden? Kom kennismaken, u bent welkom!