Pip: zoekt bourgondisch baasje om samen te genieten

 

Ras: Europees korthaar
Geslacht: Poes
Geboortedatum: 08-12-2009
Gecastreerd ja
Kan met andere dieren: zie info

Bijzonderheden:

Update 11-03-2020: kennelijk was het kuurtje prednoral nog niet helemaal afdoende voor Pips verdikte lip. Momenteel volgt ze een 2e kuurtje. Gaat goed komen maar dan bent u op de hoogte. Ze mag bezoek ontvangen!

Pip is een leuk wit zwart katje, een gecastreerd poesje om precies te zijn, met geschatte geboortedatum: 08-12-2009. Voor onze facebookvolgers: misschien herinnert u zich het verhaal nog? Ze werd gevonden op het marineterrein, mager, onverzorgd en eenmaal in opvang bleek ze vooral HONGER te hebben. Regelmatig niet al te grote porties, rustig opbouwen en langzaam zagen we een mooi katje tevoorschijn komen. Het wit in haar vachtje is inmiddels weer keurig wit, ze is mooi op gewicht, alleen vindt ze zelf dat ze nog steeds honger heeft grijns. Als het even kan pikt ze ook het bakje van de buurvrouw in.

Van haar voorgeschiedenis is niets bekend, waar ze vandaan komt, wat ze heeft meegemaakt. U zult het dus moeten doen met wat we weten door de dagelijkse omgang. Pip is vriendelijk in de omgang, mits er geen dwang aan te pas komt. Bij de dierenarts vraagt dat om een tactische benadering. Het samenleven met soortgenoten is niet onmogelijk maar vanuit Pips standpunt eigenlijk niet gewenst, ze gaat liever als single kat door het leven. De omgang met honden is niet bekend. Mogelijk is het een goede match met wat oudere kinderen. Graag in haar nieuwe woonomgeving de mogelijkheid voor regelmatig een lekker rondje door de buurt struinen, geen zorg ze komt thuis voor etenstijd. Mocht met slecht weer de deur gesloten blijven, is het gebruik van de kattenbak ook geen probleem.

Ze was bijna plaatsbaar toen duidelijk werd dat haar onderlip verdikt was. Toch nog even langs de dierenarts. Het bleek een ontsteking te zijn waarvoor ze een kuurtje medicatie  heeft gehad. Bij controle werd ze goedgekeurd, dus u bent van harte welkom om te komen kennismaken!