Pip: zoekt baasje (m/v) voor zich alleen

 

Ras: Europees korthaar
Geslacht: Kater
Geboortedatum: 29-09-2016
Gecastreerd ja
Kan met andere dieren: nee

Bijzonderheden:

Pip is een knappe rood gemarmerde kater, keurig gecastreerd, met geboortedatum: 29-09-2016. Oké hij heeft ook een heel klein beetje wit, namelijk een ieniemienie borstvlekje. Deze grote kater is als klein katje in huis gekomen, later kwam er een poesje bij. De eerste tijd leek dat goed te gaan. Of er nu onderhuidse spanningen waren of dat er een andere oorzaak van buitenaf is geweest, feit is dat de katten ruzie kregen en niet zo zuinig ook. Pip was degene die telkens in de aanval ging en uiteindelijk liet het poesje zich niet onbetuigd maar was wel degelijk ook bang van hem.

Omdat katten in één huis niet van elkaar weg kunnen had Pip behalve de aanval nog een heel andere strategie om duidelijk te maken dat er een probleem was. Iets om helemaal verdrietig van te worden. Hij ging zijn behoeften doen in huis, opvallend bij in- en uitgangen, als om aan het te geven: het is MIJN territorium. Poes snapte de communicatie prima en weigerde er langs te gaan. Werd het schoongemaakt was dat voor Pip een teken om de boodschap te herhalen en zo ontstond een vicieuze cirkel.

Medische oorzaken zijn uitgesloten. Het is goed mogelijk dat Pip andere katten eigenlijk een beetje eng vindt, katten buitenshuis vermijdt hij namelijk ook. Dat onzekerheid de reden is om oorlog te zoeken, in ieder geval was niemand meer gelukkig in huis. Zijn baasjes vonden het verschrikkelijk maar zo kon het niet langer. Lichtpuntje is dat er een duidelijke aanleiding/reden is voor zijn gedrag: de andere kat, soortgenoten in het algemeen. Dat moet te regelen zijn.

Voor mensen is hij heel erg lief, Bij mannen moet hij ietsje langer wennen, vrouwen doen zijn rode hartje smelten. Tikje verlegen ligt hij in zijn mandje maar als je hem wat aandacht geeft, staat hij gelijk op en komt hij kroelen, zo schattig. De omgang met kleine kindjes is niet bekend.

We zoeken voor Pip een solo omgeving, geen andere katten, geen kleine kindjes en wellicht is samenwonen met een hond ook een minder goed idee. Dat laatste weten we niet zeker. Het lijkt wat contra met bovenstaand verhaal maar hij is ook zindelijk in de zin dat hij keurig de kattenbak gebruikt. Het buiten de kattenbak is duidelijk bedoeld als communicatie, niet als behoefte doen. Een veilige omgeving met afgeschermde tuin wordt op prijs gesteld maar een druk kattenrijk buurtje is niet zo handig. Na al deze aandachtspunten is het fijn om te weten dat Pip qua voeding niet zo ingewikkeld is, gewoon brokjes met een beetje zacht om de smaakpapillen te verblijden.

Kom kennismaken; u bent welkom! We werken alleen op afspraak.