Pilou: ik durf nog niet zo goed

 

Ras: Europees korthaar
Geslacht: Poes
Geboortedatum: 20-07-2019
Gecastreerd nee
Kan met andere dieren: ja

Bijzonderheden:

Pilou is een prachtig cypers gemarmerd katje, een poesje met geboortedatum: 20-07-2019. Als gevangen katje kwam ze binnen, gevangen met een vangkooi, bang, vooral bang. De eerste tijd is ze in gastopvang geweest en alle zeilen zijn bijgezet maar eerlijk is eerlijk, Pilou blijft bang. U ziet haar op de foto’s half gewikkeld in een kleedje, dan is ze op te pakken zolang ze niet je gezicht ziet. Ontspannen daar begint ze niet aan, tenminste niet zolang u persoonlijk contact wilt. Van een afstandje zie je haar bijna opgelucht ademhalen en als er niets van haar wordt verwacht zie je haar op haar manier best wel genieten. Ook katten hebben een socialisatiefase waarbij het heel belangrijk is om regelmatig in mensenhanden te zijn. Bij het ouder worden nemen de ontwikkelingsmogelijkheden langzaam af en dat is precies wat er bij Pilou is gebeurd.

In het gastgezin had ze niet veel interactie met de andere katten. Dat heeft waarschijnlijk alles te maken met de hoeveelheid stress. Er werd geen ruzie gemaakt, Pilou maakte zich gewoon een beetje onzichtbaar. De omgang met honden is niet bekend, is ze ongetwijfeld niet gewend. Heeft u een gezellig gezinsleven compleet met kinderen en vriendjes van kinderen, dan is Pilou echt geen goede match.

Voor wie is dit katje wel de juiste keus? Voor iedereen die geduld heeft, haar accepteert zoals ze is en haar ook nog lief vindt als ze zich niet laat aaien, als ze gewoon op een afstandje meedraait in het huishouden. Wie weet wat de toekomst in petto heeft maar dit is de huidige stand van zaken. Als niemand kijkt, het huis stil is en de mensen slapen blijkt Pilou toch iets met een speeltje te hebben want ‘s ochtends lijkt het toch wel verplaatst, heel grappig. Ze is keurig kattenbakzindelijk.

Durft u de uitdaging aan? Kom kennismaken, u bent welkom!