Noes: we doen het rustig aan

 

Ras: Europees korthaar
Geslacht: Poes
Geboortedatum: 05-08-2022
Gecastreerd: ja
Kan met andere dieren: ja/zie info

Bijzonderheden:

Noes is een leuk katje met beetje bijzondere looks. Dat ze roodcypers met wit is niet echt speciaal, dat zijn wel meer katten. Het is een poesje, inmiddels gecastreerd met geschatte geboortedatum: 05-08-2022. Ze werd gevonden samen met 2 kleine katjes waar ze de mama van was en mocht in opvang bij één van onze gastgezinnen. De kittens hebben hun warme mandje al gevonden en zijn geplaatst. Mama Noes mocht eerst even rustig ontzwangeren, is gecastreerd en inmiddels aan het wennen in de open kattenkamer, klaar om geplaatst te worden.

De bijzondere looks zit in de zo op het eerste gezicht norse uitdrukking maar het is helemaal geen nors poesje! Noes vindt het allemaal best spannend en houdt als het ware haar adem in tijdens het kennismaken. Rustig even laten snuffelen (wat ze eigenlijk ook niet durft), wat zachtjes praten en dan gaat dat koppie net wat meer naar voren ten teken dat een aaitje is toegestaan. En zekers vindt ze dat fijn, ze geeft een kopje, schrikt bijna van al die vrijpostigheid maar komt dan toch terug voor nog een kriebeltje. Zo schattig. Maar ja, het is dus een katje dat zichzelf niet snel vooraan zet terwijl ze wel heel graag wil.

Aan ons de opdracht om daar een passend baasje bij te zoeken. Met de kittens samen vond ze andere katten in de buurt echt geen goed idee. Nu mama-af lijkt ze soortgenoten niet zo erg te vinden maar zoals gezegd, ze is aan het wennen in de open kattenkamer. Een thuis met honden hoeft niet van haar en ook de drukte van een gezin met kleine kindjes laat ze graag aan zich voorbij gaan. Samen bankhangen of een goed boek lezen lijkt haar wel wat. Of heerlijk in het zonnetje dommelen in de tuin buiten. Met een schuin oog op de klok om te zien of het tijd is voor het 12-uurtje. Ze is netjes kattenbakzindelijk.

Heeft u genoeg liefde en geduld in de aanbieding om dit zachtaardige katje een goed thuis te geven? Kom kennismaken; u bent welkom! We werken op afspraak.