Niezel: broertje van Stoetel

 

Ras: Europees korthaar
Geslacht: Kater
Geboortedatum: 10-11-2019
Gecastreerd ja
Kan met andere dieren: ja/zie info

Bijzonderheden:

Niezel is een prachtige zwart witte kater, inmiddels gecastreerd, met geboortedatum: 10-11-2019. Samen met zijn broertje Stoetel is hij in het asiel gekomen wegens verdrietige omstandigheden van de eigenaar. Nee, de katten hoeven niet samen geplaatst te worden, het is geen harde eis maar ze kunnen het wel goed samen vinden dus mocht u tijd, ruimte en liefde hebben…

Eigenlijk verteld de foto al het hele verhaal: net als zijn broertje is ook Niezel geen dapper katje. Hij houdt zich graag schuil in een donker hoekje of deel van de krabpaal en vindt contact met mensen nog heel erg spannend. In principe kiest hij om weg te gaan maar als de vluchtweg is afgesloten houdt hij zich heel erg stil (freezing) in de hoop dat u hem over het hoofd ziet en hij oplucht kan ademhalen. Eventueel, als hij het gevoel heeft echt geen kant meer op te kunnen, zou hij een mepje uit kunnen delen maar dat is zeker niet zijn eerste insteek. Eigenlijk volkomen logisch gedrag, wel goed om te weten. Rustig en met respect het contact opbouwen, geflankeerd met lekkere hapjes, dat is de enige weg. Een carrière als schootkat lijkt een brug te ver maar minder angst en meer ontspannen moet zeker en vast lukken.

De omgang met andere katten is geen probleem, kattentaal verstaat hij. Dat hondengeblaf vindt Niezel wel erg spannend, gelukkig weet hij inmiddels dat de verblijven goed gescheiden zijn en dat er niets geen gevaar dreigt. Een gezin met kleine kindjes is geen goede match, liever een rustige omgeving waar hij alle kans krijgt om te worden wie hij mag zijn. Eenmaal gewend en een band opgebouwd zou Niezel het fijn vinden om ook eens buiten de deur te kijken, voorlopig blijft hij veilig binnen. De kattenbak wordt keurig gebruikt.

Heeft u een beetje extra geduld voor hem? Kom kennismaken; u bent welkom (in ieder geval wat ons betreft, we gaan zien of Niezel  daar ook zo over denkt). We werken alleen op afspraak.