Nexi: vriendelijke vrijbuiter

 

Ras: Europees korthaar
Geslacht: Kater
Geboortedatum: 02-06-2017
Gecastreerd ja
Kan met andere dieren: ja/zie info

Bijzonderheden:

Nexi is een prachtige rood cyperse kater, gecastreerd, met geboortedatum: 02-06-2017. Soms zijn katten zo gehecht aan hun woonomgeving dat hun baasjes wel verhuizen maar de kat toch telkens terugkeert naar het oude adres, ondanks alle voorzorgsmaatregelen van voldoende laten wennen, telkens weer ophalen etc. Het was om gek van te worden en levenslang huisarrest, daar werd Nexi heel erg verdrietig van (en zijn baasjes dus ook). Terug verhuizen was geen optie. Met pijn in het hart is gekozen voor herplaatsing met de duidelijke kanttekening dat zijn nieuwe eigenaar NIET in Breezand mag wonen!!

Momenteel is Nexi aan het wennen in de open kattenkamer, eindelijk dat duffe hokjesverblijf achter de rug. De informatie leert dat samenwonen met poezen zijn katerhart doet smelten en in principe hij prima met soortgenoten overweg kan maar dat de buurkater en hij water en vuur waren. Aan wie dat ligt? Tja, dat is koffiedik kijken, wij geven het alleen maar aan. Mocht u dus een ‘meisjes’huishouden hebben, Nexi gaat graag met u mee maar ook als single kat is geen bezwaar. De omgang met een hond is een klein beetje bekend, er kwam af en toe een mopshondje op bezoek. Als stoere kat vond Nexi het geen probleem.

Open en vriendelijk, makkelijk in de omgang, zo kun je hem het best omschrijven. Niet direct gewend aan samenleven met kinderen, we verwachten eigenlijk geen problemen gezien zijn stressbestendige karakter en levensmotto: hoe meer zielen hoe meer vreugd. Mits hij maar lekker zijn pootjes kan strekken en rondjes door de buurt kan lopen. Rond etenstijd of eerder met slecht weer is hij weer keurig thuis. Nexi kent het gebruik van de kattenbak en is gezegend met een gezonde eetlust.

We zien het, u bent verliefd geworden. Kennismaken mag, sterker nog u bent welkom. Alleen wel op afspraak dus neem even contact met ons op voor u langs komt.