Neno: ‘ik durf nog niet zo goed’

 

Ras: Europees korthaar
Geslacht: Kater
Geboortedatum: 93-12-2019
Gecastreerd ja
Kan met andere dieren: ja/zie info

Bijzonderheden:

Neno is een prachtige zwart witte kater, inmiddels gecastreerd met geschatte geboortedatum: 03-12-2019. Heeft u gezien dat hij volledig voldoet aan het schoonheidsideaal? Inclusief schoonheidsvlekje op de juiste plek én met betoverend okergele ogen. De knapperd werd gevonden in het Dijkgatsbos en gelukkig gevangen. Er valt dus wel iets te vertellen…

Hij heeft nog niet zoveel vertrouwen in de mensheid. Aaien mag maar hij laat het meer over zich heen komen dan dat hij er van geniet. Hoewel, als hij je een beetje kent, durft hij iets meer te vertrouwen en zijn angst los te laten. Oppakken is erg spannend, tenminste dat vindt Neno. Met tactiek is het wel toegestaan. Gelukkig maar want inmiddels is hij aan het wennen in de open kattenkamer, weg uit het hokjesverblijf, en om dat te bereiken moest hij wel in een vervoersmandje. Naar verwachting zal de omgang met andere katten geen probleem zijn. Of hij ook gewend is aan honden is niet bekend.

Lastig om zonder voorgeschiedenis iets te zeggen over waar zijn angst vandaan komt. Te weinig in handen geweest in de socialisatiefase? Slechte ervaringen? Trauma? De positieve kijk is dat Neno tijd en geduld nodig heeft en dat het wel goed komt maar als hij wat schuw blijft, vindt u hem dan toch een levenlang leuk? Dat is namelijk wel wat hij nodig heeft, onvoorwaardelijk geliefd zijn. Een gezin met kinderen is geen goede match, liever een volwassen, niet al te drukke omgeving.

Heeft u tijd, liefde en geduld en bent u verloren sinds u in mijn ogen keek? Kom kennismaken; u bent welkom! Let op: we werken alleen op afspraak.