Nelson: een bijzonder verhaal

 

Ras: Europees korthaar
Geslacht: Kater
Geboortedatum: 15-08-2017
Gecastreerd ja
Kan met andere dieren: ja/zie info

Bijzonderheden:

Nelson is een prachtige cypers witte kater, inmiddels gecastreerd (en niet zomaar gecastreerd maar daarover straks meer) met geschatte geboortedatum: 15-08-2017. Deze knapperd is gevonden en eigenlijk een beetje tot onze verbazing heeft een eigenaar zich nooit gemeld. Tijdens controle bij de dierenarts geënt, gechipt en er werd vastgesteld dat het een gecastreerde kater was. Na de 14 dagen termijn kon hij geplaatst worden en hij had al lieve baasjes mogen ontmoeten dus de toekomst leek zonnig. Totdat de collega’s in het asiel constateerden dat hij toch wel heel erg rook, eigenlijk net als een intacte kater maar dat kon toch helemaal niet?! Tijd voor een deskundig advies…

Het vermoeden van beiderzijds cryptorch zijn werd bevestigd door de dierenarts, in gewoon mensentaal betekent dat de balletjes niet zijn ingedaald en zich nog in de buik bevinden. Niet onoverkomelijk, wel een grotere operatie. Geen keus, zo kon hij niet geplaatst worden dus werd Nelson ingestuurd naar de dierenartspraktijk. Gelukkig slaagde de operatie, hij moest nog wel een poosje met een kapje om en een kuurtje antibiotica. De nieuwe eigenaren vonden het geen probleem om te wachten.

Het grote moment, Nelson werd geplaatst! Het werd een teleurstelling. In zijn nieuwe thuis woonden 2 poezen en zonder twijfel was Nelson ronduit onaardig en deed ook lelijk. Ondanks voorzichtige opbouw met behulp van bench. Hoe verdrietig ook, hij kwam weer in het asiel. Wel hebben we nu iets meer informatie. Zo is hij dol op spelen, vooral met een balletje en dat mag gerust een tennisbal zijn. Dol op eten, schroomde niet om het voerbakje van de andere poezen te legen. Erg lief en aanhankelijk met een kleine kanttekening: hij kan ook een hapje uitdelen. Eigenlijk is de rode lijn in het verhaal dat Nelson bepaalt hoe het gaat en wat er gaat gebeuren. Aaien is toegestaan, gezellig samen ook, alleen op zijn tijd en binnen zijn grenzen. Omdat er werd aangegeven dat hij zou reageren bij het aaien over de rug heeft Nelson een extra check-up gehad, pijn zou tenslotte een rol kunnen spelen in het gedrag. Het onderzoek leverde geen bijzondere aanknopingspunten op.

In het asiel is hij nog in de bench in de open kattenkamer. Natuurlijk als tijdelijke oplossing best te doen maar eigenlijk helemaal niet leuk, zeker niet voor zo’n zelfstandig gezellig aanwezige kater als Nelson is. Gezien zijn gedrag is een omgeving met kleine kindjes minder verstandig, een beetje gedrag kunnen lezen is eigenlijk wel nodig en dat kun je niet vragen van een klein mensje van 2 om maar een voorbeeld te noemen. Het is een heerlijke kat, gesteld op enige mate van zelfstandigheid maar met alle knuffels van een gezellig leven met zijn mensen. Inclusief de mogelijkheid om buitenshuis een fris neusje te halen graag. Keurig kattenbakzindelijk.

U bent verliefd en hij past in uw levenssituatie? Kom kennismaken; u bent welkom!