Nala: succesvol geliefd zijn is het streven

 

Ras: Kruising Noorse Boskat
Geslacht: Poes
Geboortedatum: 01-05-2012
Gecastreerd: ja
Kan met andere dieren: zie info

Bijzonderheden:

Update 09-09-2023: een poosje geleden zagen we Nala met een pijnlijk linker voorpootje. Verstapt denk je dan, of verkeerd gesprongen, even aankijken. Toen het niet echt beter ging de dierenarts gevraagd. Probeer maar wat pijnstilling en ja zeker, dat hielp. Ze blijkt last te hebben van arthrose dus is de pijnstilling blijvend (Meloxidyl 1x daags). Het goede nieuws? Weer een blije Nala!

Nala is een mooi katje, een kruising Noorse Boskat in cypers rood en wit. Het is een poesje, gecastreerd, met geboortedatum: 01-05-2012. Voordat u helemaal verliefd voor het asiel gaat liggen, lees even rustig. Weet u het zeker, u gaat samen gelukkig worden? Dan bent u natuurlijk van harte welkom al is het wel handiger om gewoon even te bellen voor een afspraak.

Een paar jaar geleden overgenomen van familie wegens verhuizing en Nala kwam te wonen in een huishouden met meerdere katten. Foei zeg, dat was zo niet de bedoeling. Wat begon als blazen, een dreigmiddel om soortgenoten op afstand te houden, ontspoorde vervolgens in actief lelijk doen. Hoe meer ze zich thuis ging voelen, hoe negatiever ze naar de andere katten werd. Het kostte de eigenaar moeite om het hardop te zeggen maar eigenlijk was niemand echt blij met de situatie. In het asiel moet ze de kattenkamer natuurlijk ook delen en inderdaad, heel erg leuk is het niet. Regelmatig is er onenigheid. We hebben beloofd aan alle aanwezigen dat het tijdelijk is en dat we voor Nala een thuis gaan zoeken waar ze single kat mag zijn. Met enig inbeeldend vermogen zagen we iedereen opgelucht knikken, inclusief Nala zelf.

In het verleden woonde ze samen met een labrador, dat ging op zich wel goed. Of dat ook met een andere hond zo positief gaat is altijd wat spannend om met zekerheid te zeggen. Het woeste buitenleven is niet direct aan Nala besteedt. Een veilige tuin zodat ze kan genieten van het zonnetje en de frisse lucht met alle gemakken van thuis onder pootbereik zou ideaal zijn. Met zo’n haardos is persoonlijke verzorging geen overbodige luxe. Ze schijnt niet zo makkelijk met kam en borstel te zijn, een kattentrimster kan zeker uitkomst bieden. In het verleden is ze een keer noodgedwongen deels geschoren waardoor het wollige van de ondervacht zichtbaar is. Onder haar kinnetje heeft ze wat last van acne,  periodegevoelig en geen plastic voer/waterbakjes kan ondersteunend helpen.

Nala heeft een historie met blaasgruis. De laatste eigenaar heeft geprobeerd of gewone brokjes ook een optie waren maar met de tijd kwamen de klachten weer terug (heel vaak en veel op de kattenbak gaan). Om problemen te voorkomen is ze in het asiel weer op blaasdieet gezet (Royal Canin S/O) en dat gaat goed. Belangrijk dus om te handhaven. De kattenbak wordt naar behoren gebruikt. Het is een katje dat graag aandacht wil. Even wennen in het begin maar als het ijs gebroken is klimt ze met liefde op schoot en wil ze gezellig dicht bij je zijn. Bent u uit de drukte van een jong gezin en vindt u 1 kat precies goed? Kom kennismaken; u bent welkom! We werken op afspraak.