Minoes: kleine identiteitscrisis

 

Ras: Europees korthaar
Geslacht: Kater
Geboortedatum: 05-02-2005
Gecastreerd ja
Kan met andere dieren: ja/ zie info

Bijzonderheden:

Minoes is een knappe wit met beetje zwarte kater, gecastreerd, geboortedatum: 05-02-2005. Ja, u leest het goed, Minoes is een kater! Daar hebben wij ook een beetje moeite mee dus als u ons hoort praten over zij en haar, neem ons niet kwalijk. Samen met Tinek en Saffier (nog niet op de site) in het asiel gekomen wegens verdrietige persoonlijke omstandigheden van de eigenaar. Sneu want hij was als jong katje in huis gekomen.

In het begin was het een onzeker hoopje kat, lag bij voorkeur verscholen en vond alles maar spannend. Niet zo vreemd, een asielomgeving is echt even wennen als je niets anders dan je eigen veilige thuis kent. Maar in het geval van Minoes was er ook nog een andere oorzaak. Er was namelijk een hond in huis en dat zag hij helemaal niet zitten, wilde daarom graag naar buiten (kattenren) en trok zich terug van intermenselijk contact. Tijdens medische controle bleek dat zijn gebitje best wel wat tender loving care kon gebruiken; alles is lekker fris schoongemaakt en ja, hij mist nu 3 kiesjes maar kan er prima mee leven. Eigenlijk vanaf het moment na de gebitssanering heeft hij zich ontwikkelt tot een gezellige kater die wel degelijk opgewekt contact zoekt.

Ondanks zijn samenwonen met de andere katten, gaat het in de open kattenkamer wisselend. Hij kan echt onaardig uit de hoek komen en sommige katten hebben heilig ontzag voor hem. Maar aan de andere kant heeft Minoes ook ontzag voor sommige katten dus het is echt afhankelijk van welke kat hoe goed of slecht het gaat. Een leven als single kat is een prima oplossing, alle opties zijn bespreekbaar. Omgang met kinderen is niet helemaal bekend, hele kleine kindjes zal hij minder weten te waarderen. Met name ook omdat optillen beneden zijn waardigheid is volgens Minoes, hij heeft niet voor niets 4 pootjes gekregen.

Keurig kattenbakzindeljk, een bak met kap gewend en zelfs het klepje was geen bezwaar. Gezien zijn leeftijd krijgt hij seniorenbrokjes, dieetvoeding is niet nodig. Een beetje zacht voor de lekkere trek en hij is dik tevreden. Op zich zou Minoes als binnenkat geplaatst kunnen worden, een ruim balkon met fijne ligplekjes wordt zeker gewaardeerd.

Heeft u interesse en wilt u graag kennismaken? U bent welkom!