Minoes: houdt u rekening met mij?

 

Ras: Europees korthaar
Geslacht: Poes
Geboortedatum: 26-05-2011
Gecastreerd ja
Kan met andere dieren: ja/zie info

Bijzonderheden:

Minoes is een prachtig rood, cypers met wit poesje, vanzelfsprekend gecastreerd, met geboortedatum: 26-05-2011. Als jong katje kwam ze in huis, inmiddels dus al een poosje geleden. Het leven was goed, ze kwam graag bij haar baasjes en kon in de afgeschermde tuin genieten van het zonnetje en alle seizoensgeuren. Haar geluk werd echter verstoord door iets wat haar baasjes nu juist heel gelukkig maakte en waardoor de beslissing voor herplaatsing zo emotioneel moeilijk was…

Er werd een kindje geboren. Als baby’tje vond Minoes het al niet geweldig maar sinds het kleine hummeltje is gaan kruipen staat ze echt doodsangsten uit. Haar dag bestond uit verstoppen en verschuilen, pas als de kleine naar bed was ontspande ze zich tot de gezellige Minoes als voorheen. Kwam de kleine echt te dichtbij en kon Minoes geen kant meer op, ja dan deelde ze ook een lel uit, keurig voorafgegaan door blazen als waarschuwing. Dat kijk je een tijdje aan, je hoopt dat het gaat wennen en merkt dat het echt niet gaat lukken. Afstand doen was een verdrietige beslissing maar met het welzijn van Minoes voor ogen.

Zoals gezegd voor eigen volwassen mensen is Minoes lief en gezellig, ze komt ook graag op schoot. Voor onbekende mensen is ze afwachtend, tikje eenkennig, iets wat we in het asiel ook duidelijk merken. Nee, ze doet niet lelijk maar wil graag rustig kennismaken en niet te veel te snel, dan komt alles goed. Hoewel ze volgens de informatie een duidelijke voorkeur heeft qua voeding doet ze het in het asiel eigenlijk heel keurig, gewoon brokjes met als bijgerecht een beetje zacht. Het gebruik van de kattenbak heeft voor Minoes geen geheimen.

Of ze gelukkig wordt van een nieuwe woonomgeving met honden? Vermoedelijk niet maar daar is niets over bekend. Heeft u een omgeving zonder kinderen inclusief alle ruimte om te wennen en zich thuis te voelen? Een veilige tuinomgeving zou zeer welkom zijn. Kom kennismaken; u bent welkom! We werken alleen op afspraak.